Juniorky BKM dvakrát prehrali, v kádri málo basketbalistiek

2x
07. Január 2017

 Rozbehnutým juniorkám BKM nepraje osud

basket_jm_(11).jpgPo dvoch výhrach sa hráčky juniorského družstva BKM hotovali vyhrať. Súperkami im mali byť družstva z Košíc. Zvlášť si verili proti Cassovii Košice. Ešte aj dnes veria, že ak by boli v plnom počte, súpera by zdolali.

Škoda, že choroba neumožnila nastúpiť Ristvejovej a problémy s kolenom mala M. Pekárova. Puzderová nastupovala ešte chorá a príchod líderky a kapitánky družstva nad ránom z dlhej cesty marili nádeje ešte pred zápasom.

Tréner i hráčky vedeli, že bude ťažké udržať si víťaznú sériu, no do zápasu Bardejovčanky nastupovali odhodlané zabojovať o víťazstvo. Takmer to vyšlo. Veď stratu 41 bodovú (41:82) z predchádzajúceho zápasu stiahli na 18 bodov 49:67.

Hlavne na Lívii Pekárovej bolo vidieť unavenosť a to bola aj hlavná príčina prehry. Trojica hráčok Ratvajská (tá bola neprekonateľná), Biľová a Stachurová s unavenou Pekárovou na 10 hráčok nestačili.

Škoda, že proti tomuto súperovi nastupovali v sobotu a nie v nedeľu, možno by zápas dopadol inak. V nedeľu Bardejovčanky hostili družstvo Young Angels, ktoré je nabité hráčkami reprezentujúce Slovensko a ktoré hrá Európsku ligu.

Úvod hry pre Bardejovčanky nasvedčoval katastrofu. Za 5 minút bol stav 1:22. Tréner vyčerpal do tohto stavu všetok time, ktorý mu ako sa ukázalo v druhej štvrtine chýbal. Hra sa však po druhom time zmenila a Bardejovčanky boli od tohto okamžiku lepšie. Nebyť hlúpych strát, kedy dostávali koše, bol by stav prijateľnejší. Začiatkom druhej štvrtiny súper opäť zvýšil náskok. Tréner už nemal time a tak sa zmenila obrana, ktorá opäť priniesla efekt a zmenila pomer hry v prospech domácich, no zásadnú korekciu vo výsledku nepriniesla.

Takmer celú tretiu štvrtinu nehrala pre 4 fauly Biľová a súper opäť zvýšil náskok. V poslednej štvrtine Ratvajskú zradili nohy a tak zápas dohrávala lavička. Súper chcel dosiahnuť 100 bodov, no nevyšlo mu to. I z tohto zápasu hráčky BKM vyšli lepšie ako súper. 72 bodový rozdiel v Košiciach v takomto rozpoložení družstva stiahli na 53, čo im slúži ku cti a svedčí o zlepšujúcej sa forme.

(19:05, LM)

 

Prihlásiť sa môžete do 10.1.2017

DPH január.jpg

Diskusia
Pridať komentár