Bardejovčanka Jana Vašková najsilnejšia v strednej Európe

521x
02. Január 2017

Pozornosť neolympijským športom

vašková.jpgŠportová obec v Bardejove už dlhšie hovorí aj o tom, že pri vyhodnocovaní úspešných športovcov by bolo potrebné prihliadať  aj na neolympijské športy. V našom okrese pribúdajú športové kluby, ktoré sa venujú novým športom.

Aj keď ich popularita nie je veľká, niektorí pretekári dosahujú solídne umiestnenia i výkony nielen na domácich, no aj na medzinárodných súťažiach. Bolo by to prehľadnejšie pre verejnosť aj z toho dôležitého dôvodu, že v neolympijských športoch je na svete hneď niekoľko federácii.

Podnetným pre okresnú anketu by mohlo byť vyhodnotenie najúspešnejších športovcov SR neolympijských športov za rok 2016. Vyhlásenie  bolo 17.12. na Športfestivale v Trenčíne s týmto poradím: 1. Eva Baníková, fitness, majsterka sveta, 2. Zuzana Vrábelová, vodné lyžovanie, majsterka sveta 3. Barbara Miková, lyžovanie na tráve, 2. SP 4. – 10. miesto: Ladislav Stupák, nohejbal, Ján Furucz, orientačné športy, Róbert Valach, silový trojboj, Igor Kočiš, kulturistika, Monika Chochlíková, kickbox, Alexander Vaško, vodné lyžovanie, Peter Horňák, športový rybolov.

 Kategória juniorov: 1. Adam Búkor, plávanie s plutvami, 2. Rebeka Martinkovičová, pretláčanie rukou, 3. Michal Zaukolec, kulturistika.

V sprievodnom programe boli aj 3. majstrovstvá strednej Európy silných žien. Titul si vybojovala aktuálne najsilnejšia žena Slovenska Jana Vašková z Bardejova.

(21:45, šč)  

 

 

OKNOPLAST Bardejov - vzorková predajňa na ulici Stöcklova 8

Navštívte našu predajňu a pozrite si okná, balkónové dvere a iné výrobky z blízka v reálnej veľkosti

Oknoplast logo.jpg

 pozdrav ahojbardejov.jpg

Diskusia
Pridať komentár