Denisa Mochnacká hodnotí nielen skončenú jesennú časť

32x
23. December 2016

Denisa Mochnacká sa stala jednotkou

Mochnacká 3.jpgPo odchode  Patrície Chládekovej, jednej z najlepších brankárok na Slovensku, funkcionári bardejovského ženského futbalu neváhali a siahli do vlastnej mládežníckej  liahne. Brankárskou jednotkou sa stala ešte len 17 ročná slovenská reprezentantka Denisa Mochnacká.

Na lavičke sedáva ďalšia z mládežníckych reprezentantiek, o rok mladšia Timea Gyomraiová. Denisa Mochnacká má za sebou raketový štart kariéry  a v brankárskych rukaviciach toho zažila viac ako mnohé jej oveľa skúsenejšie kolegyne.

Do Partizána prišla  v roku 2014 a už po niekoľkých mesiacoch sa prepracovala do WU15 Slovenska. S týmto kolektívom absolvovala úspešnú kvalifikáciu na OH mládeže v  Číne a jej výkony na olympiáde zaujali futbalových odborníkov  aj  divákov. Máloktorí z našich futbalistov môže povedať, že hral pred vyše 24 000 divákmi. Mochnackej sa to podarilo, už na počiatku jej futbalovej cesty,  v zápase proti domácej Číne. V Bardejove chytávala za juniorky a už ako 16 ročná robila  Chládekovej dvojku v najvyššej súťaži žien.

Bardejovčankám sa na jeseň darilo a spokojná je aj Denisa: „V jesennej časti sa nám celkom darilo ako v lige tak aj v pohári, v ktorom sme postúpili už do semifinále, čo nás veľmi teší. V prvej lige  sme o skóre na 2. mieste za Slovanom, s ktorým sme, žiaľ, prehrali, no aj táto prehra nás určite posunie ďalej a na jar im to doma  vrátime.“

 

Nastúpila po zranení

Každý športovec má za sebou výkony dobré aj také, s ktorými spokojný nie je. Denisa Mochnacká: „Najlepší zápas bol pre mňa na Myjave, kde som pomohla klubu a neinkasovala gól. Najhorší zápas bol na Slovane, keďže som kvôli zdravotným problémom napokon nemohla nastúpiť.  Napriek tomu, že som po polročnom zranení nastúpila priamo do kolotoča ženskej ligy, kde mi tréneri dali dôveru, čo ma veľmi teší, nebolo to z mojej strany ideálne. Postupne sa však do toho dostávam. Viem, kde mám rezervy, no usilovne na nich pracujem a snažím sa ich odstrániť. Verím, že na jar budem ešte lepšia a spoločne s dievčatami zvládneme jar na výbornú a budeme sa tešiť nielen z pohárového víťazstva, ale aj z ligového prvenstva.“

Brankárky sú v každom družstve minimálne dve. Chytať však môže len jedna. Dievčatá si navzájom konkurujú. Pre pohodu v družstve je však dôležité, aby spolupracovali. „S Timeou Gyomraiovou vychádzame výborne aj mimo ihriska, vzájomne sa podporujeme, no mohla by viac počúvať,“  s úsmevom hodnotí Denisa  vzťah so svojou brankárskou konkurentkou.

Denisa Mochnacká je žiačkou Hotelovej akadémie Jána Andraščíka v Bardejove.  Študuje v treťom ročníku odbor Výživa a šport, takže musí zladiť športové a školské povinnosti. To určite  nie je jednoduché, ale talentovanej cieľavedomej a húževnatej futbalistke sa to s prehľadom darí.

(17:00, pc)

 

mucko 12-2016.jpg

Diskusia
Pridať komentár