Ak si šikovný a tvorivý, nemusíš sa obávať, že tvoj talent zostane u nás neobjavený

17x
19. December 2016

Škola otvorila svoje brány

Reportáž z Dňa otvorených dverí

 

Ak si šikovný a tvorivý, nemusíš sa obávať, že tvoj talent zostane u nás neobjavený. Aj týmto heslom sa riadia na Spojenej škole na Štefánikovej ulici v Bardejove. Moderná stredná škola pre žiakov základných škôl i pre širokú verejnosť po roku opäť zorganizovala Deň otvorených dverí. K dispozícii bola prehliadka priestorov školy či ukážka teoretického a praktického vyučovania.

Spojená škola ponúka viacero atraktívnych odborov, ktoré študenti navštevujú. Medzi najpopulárnejšie patrí odbor Grafik digitálnych médií, Biotechnológia a farmakológia a odbor Sociálno – výchovný pracovník.  Už siedmy rok má škola v sieti odbor Biotechnológia a farmakológia, ktorý je zaujímavý pre žiakov, ktorí majú vzťah k chémii. Naopak, medzi novšie patrí odbor Sociálno – výchovný pracovník.

Spojená škola na Štefánikovej ulici má v portfóliu aj trojročné študijné odbory a práve v posledných rokoch stúpa záujem o murárov či pekárov. Veď v dnešnej dobe znova platí, že remeslo má zlaté dno. Škola okrem iného ponúka školské rozhlasové štúdio, časopis, špičkovo vybavené chemické laboratórium, fotoateliér s fotokomorou, bezbariérový vstup, prax v zahraničí či vlastnú autoškolu. K dispozícii je aj odborná učebňa autoškoly a autocvičisko.

Spojená škola na Štefánikovej ulici je odbornou školou. Študentov pripravuje na výkon odborných činností. Tí si však často vyberajú pokračovanie štúdia na vysokých školách, na ktoré sa vedia úspešne dostať.

(19:50, j, M. Lorenc, M. Baranová)

 

Spojena skola - web.jpg

1160
Diskusia
Pridať komentár