Memoriál Tomáša Chmuroviča napísal druhú kapitolu

34x
17. December 2016

Prišli hráči z celého východu

Atmosféra bola prijateľská

 

Presne dva týždne pred Vianocami sa v bare Tango zišlo takmer 40 hráčov z východného Slovenska, aby si uctili pamiatku Tomáša Chmuroviča. Uctili si ju činnosťou, ktorú Tomáš z celého srdca miloval najviac – hraním stolného futbalu. Pod záštitou klubu FoosForLife sa totiž uskutočnil už druhý ročník spomienkového turnaja Memoriál Tomáša Chmuroviča. 

Väčšina hráčov boli Bardejovčania, no nezabudli na neho ani jeho priatelia z Košíc, ktorí si tiež prišli zmerať sily. Dokopy sa hrali 2 hlavné (losované dvojice a 2ball) a 2 juniorské disciplíny (juniorskí jednotlivci a juniorské dvojice). Aj tentokrát sa hralo o putovný pohár, ktorého sa mohol zmocniť iba jeden - ten najlepší. 

Tento memoriál sa síce líšil od iných turnajov tým, že sa odohrával v omnoho priateľskejšej a uvoľnenejšej atmosfére, no to však neznamenalo, že o napínavé zápasy bola núdza. Víťaz losovaných dvojíc z predošlého ročníka Ján Fedor obhájil svoje prvenstvo v tejto disciplíne, avšak tentokrát v spolupráci s vynikajúcim Ivanom Dupejom. Tí vo vyčerpávajúcom finále porazili dvojicu Martin Grobár - Daniel Mačejovský. 
Aj keď do súbojov losovaných dvojíc organizátori turnaja Luan Dinh Dang a Marek Minár nezasiahli, najzábavnejšiu disciplínu 2 ball si ujsť nenechali, pričom Luan ju spolu s Martinom Grobárom celú ovládli a Marek v spojení so skvelou posilou z Košíc Jurajom Čorbom skončil tretí. Vo finále Luanovi s Martinom podľahol víťaz predchádzajúcej disciplíny Ivan Dupej, ktorému tentokrát robil garde talentovaný Braňo Mačejovský. 

 

Bardejov je pred Košicami

„Z Košíc sme do Bardejova prišli ôsmi. Turnaj sa vydaril, musím pochváliť organizátorov, ktorí robia to, čo robia. Bardejov má mnoho mladých talentov, na rozdiel od Košíc. Bardejov je na oveľa vyššej úrovni a dúfam, že aj my sa raz dostaneme na takúto úroveň,“ prezradil pre portál ahojbardejov.sk Juraj Čorba z Košíc.

Najlepším hráčom turnaja a víťazom putovného pohára sa tak, aj napriek nepodarenému finále v disciplíne 2ball, stal dobre namazaný stroj Ivan Dupej.

Ani juniorské disciplíny sa nezaobišli bez napätých a hlavne vyrovnaných súbojov. V dvojiciach sa na treťom mieste umiestnila dvojica Patrik Ondek a Marko Fodor. Vo finále sa proti sebe postavili tímy Marek Vrábeľ/Tomáš Kijak a Kevin Šutak/Miroslav Ferenc, z ktorých víťazne vzišla prvá menovaná dvojica. V jednotlivcoch sa zo zlata tešil neomylný Patrik Ondek, ktorý bol úspešnejší vo finále proti Simonovi Mihaľovi. Na bronz si siahol Marek Vrábeľ. Najväčší aplauz po sčítaní bodov zožal Patrik Ondek.

 

Chýbajú priestory i financie

„Memoriál bol venovaný Tomášovi Chmurovičovi, ktorý je náš drahý priateľ. Bol to vynikajúci hráč, od ktorého sme sa mali vždy čo učiť. Oproti prvému ročníku sa to tu o dosť rozšírilo, je nás viac, čo je potešujúce. Tento rok to bolo v iných priestoroch, bar Tango je veľmi pekný priestor v blízkosti štadióna. Prišli aj hráči z košického kraja, dominovali však Bardejovčania. Pre víťazov boli pripravené vecné ceny,“ uviedol jeden z organizátorov turnaja, Ján Fedor.

Bardejovčania od leta stále hľadajú priestory, v ktorých by mohli trénovať a hrať. V jednaní sú aj s vedením Bardejova.

„Snažíme sa nájsť čo najlepšie riešenie, ktoré by vyhovovalo nám a aj mestu. Ide o šport, kde sa venujeme hlavne hráčom do 18 rokov,“ povedal Fedor a doplnil ho Luan Dinh Dang. „Na ďalší rok budú Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Berlíne. Zatiaľ stále hľadáme vhodné priestory, lebo tento, kde teraz trénujeme, je neadekvátny. Chodia hrať iba ku mne, trénujeme ako sa len dá. Čaká nás ešte turnaj v Bratislave, no je to dosť ďaleko a finančné prostriedky sú obmedzené,“ dodal.

(18:35, JF, red, video: Camera testing)

 

10616680_898499443513542_7501149812153426227_n.jpg

Najsledovanejší.jpg

1159
Diskusia
Pridať komentár