Tvorivo a umelecky na ZŠ s MŠ Pod Papierňou

50x
09. December 2016

Aranžovanie vianočnej ikebany

IMG_5130.JPG

Žiaci pod vedením profesionálnej aranžérky 

 

Blížia sa najkrajšie sviatky v roku – Vianoce a naše domovy sa už pomaly, ale isto zahaľujú do sviatočnej atmosféry. Neoddeliteľnou súčasťou vianočnej výzdoby okrem slávnostne vyzdobeného stromčeka je aj vianočná ikebana. Môžeme si ju kúpiť hotovú, z bohatej ponuky v obchodoch by si určite každý vybral. Môžeme si ju vyrobiť sami z dostupného materiálu, ktorý je poruke. Na ZŠ s MŠ Pod Papierňou patrí výroba vianočnej ikebany k tradičným aktivitám našich žiakov v predvianočnom období.

Dňa 05.12.2016 túto najkrajšiu ozdobu štedrovečerného stola vyrábali žiaci pod vedením profesionálnej aranžérky p. Moniky Semankovej, ktorá žiakom predviedla samotný postup pri aranžovaní ikebany. Potom už nasledovalo samostatné aranžovanie, v ktorom žiaci uplatňovali svoje kreatívne nápady a pani aranžérka usmerňovala proces výroby ikebany. Výsledkom tejto činnosti boli krásne priam umelecké vianočné dekorácie, ktoré zdobia výstavné priestory našej školy.

A ktorá vianočná ikebana je tou najkrajšou? To sa dozvieme pri vyhlasovaní výsledkov súťaže o najkrajšiu vianočnú ikebanu počas Vianočnej slávnosti, ktorá sa uskutoční 22.12.2016 v tunajšej školskej telocvični. Touto cestou sa chceme poďakovať p. Semankovej za jej kreatívny prístup pri formovaní umeleckého cítenia našich žiakov. 

(15:00, I. Gočová-Benková)

FUTURE.jpg

Diskusia
Pridať komentár