Patrik Billý a Martina Cingeľová v ringu dominovali, predstavili sa aj ďalší Bardejovčania

64x
05. December 2016

Kvalitné výkony v ringu

Reportáž z tretieho ročníka

 

V Športovej hale Mier sa v sobotu tretieho decembra uskutočnila športovo – kultúrna akcia Angels of Glory Bardejov. Aj tretí ročník podujatia si pod patronát zobral domáci Edymax Kickbox club. Zaplnená športová hala videla v ringu desať duelov, okrem toho sa na pódiu predstavili aj gymnastky z klubu Laser Delta Bardejov, mladá reperka Klaudiss a takisto mladý reper Dave diant.

V desiatich stretnutiach sa pred publikom predviedli aj domáci pretekári – Tomáš Cingeľ prehral k.o 3:0, Kristián Kozák nestačil na súpera z Košíc a prehral tesne 1:2. Patrik Billý sa pobil s Poliakom Wasowskim a vyhral k.o 3:0, darilo sa aj Martine Cingeľovej, ktorá porazila Knižkovú z Košíc jasne 3:0. Martin Sabol nestačil na Servatku a prehral 1:2.

Opasok medzinárodného majstra federácie WAKO získal vo vrchole večera Kaszuba z Poľska, keď porazil Jozefa Kolodzeya zo Slovenska.

Zaujalo aj vystúpenie Portugalčana Janilsona da Cruza, ktorý vyhral v zápase k.o, 3:0. Moderátorom gala večera bol prezident Slovenského zväzu kickboxingu Peter Onuščák. Pre divákov bola pripravená aj tombola, víťaz si odniesol nový iphone.  Aj tento rok sa podujatie vydarilo a organizátori sa už teraz tešia na ďalšie pokračovanie.

Zápasy v ringu sledovalo okolo tisíc divákov.

Organizátorom večera bol šéftréner domáceho klubu Vladimír Dudinský, ktorému sa podarilo splniť predstavu o takomto predstavení: „Som spokojný s našimi členmi klubu, ktorí zanechali dobrý dojem. Jedine Tomáš Cingeľ mal ťažkého súpera.  Aj Kristián Kozák bol dobre pripravený, tentoraz na súpera nestačil. Len škoda, že proti Martine Cingeľovej nenastúpila Nižníková z Košíc, bol by to jeden z vrcholov v ringu. Naša desať násobná majsterka Slovenska si aj tak dobre poradila. Nad 90 kg Martin Sabo, ktorý za nás hosťuje, aj keď nie je veľmi skúsený, sa pobil parádne. Potešil ma aj odchovanec Viliam Vanta, dal sa na rozhodcovskú dráhu. Bol  to veľmi dobrý kickboxer, všetko rozhodoval poctivo.“

Vysokoškolák na VŠD v Žiline Viliam Vanta začínal v domácom klube od prvých krokov a získané skúsenosti chce využiť už v obleku a s motýlikom na krku: „Aktívne som boxoval od žiakov, mám také skúsenosti, ktoré sa ako rozhodcovi nedajú ničím nahradiť. Teraz spoza ringu to viem najlepšie oceniť.“

Maturantka na Strednej priemyselnej škole v Bardejove Martina Cingeľová je v ringu už osvedčenou a skúsenou boxerkou, v sobotňajší večer jej akurát nevyšiel duel: „Nižníková sa po ME zranila, odriekla štart. No duel s Knižkovou sa mi vydaril. Tešila som sa na súboj. Vedela som, že je slabšia kondične pripravená. No aj keď má dlhé ruky, tak platili kopačky na hlavu. Moja kondícia je veľmi dobrá, venujem sa aj iným športom,“ prezradila Martina, ktorá sa taktiež venuje futbalu a kvalitné výkony podáva aj v juniorskom drese Partizána Bardejov.

Moderátorom gala večera bol prezident Slovenského zväzu kickboxingu Peter Onuščák, netajil, že takéto podujatie má jedného menovateľa: „Domáci klub zdobí tretie miesto v národnej Open lige, nechýba výrazná základňa. Je tu tradícia, ktorej sa chopil Vlado Dudinský, je osobným promotérom večera. Naši mladí tu majú možnosť prezentovať sa na takýchto polo profesionálnych súťažiach. Príťažlivým bol  profesionálny zápas o majstra WAKO PRO, o ktorý sa usiloval náš reprezentant Kolodzey."

 

Výsledky z ringu:

Low kick 63 kg Wiktor Wiśniewski (Poľsko) – Tomáš Cingeľ (Bardejov) 3:0, k.o.,

Low kick K1 81 kg Damian Domagala (Poľsko) – Milan Olah (B. Bystrica) 2:1 na body,

Low kick K1 60 kg Adrian Čulik (Guard Košice) – Kristián Kozák (Bardejov) 2:1,

K1 63,5 kg Ondrej Franek (Lučenec) – Ladislav Maruscsak (Košice) 3:0, k.o.,

K1 75 kg Mateusz Wasowski (Poľsko) – Patrik Billý (Bardejov ) 0:3, k.o.,

Low kick 60 kg Martina Cingeľová (Bardejov) – Vanesa Knižková (Košice) 3:0,

Box 64 kg Zsold Osadan (SVK) – Adrian Ahmad (Poľsko) 2:1,

K1 91 kg Ladislav Servatka (Prešov) – Martin Sabo (Bardejov) 2:1,

K1 79 kg Tomasz Kubczak (Poľsko) – Janilson da Cruz (Portugalsko) 0:3, k.o.,

K1 81 kg, opasok, Jozef Kolodzey (SVK) – Arkadiusz Kaszuba (Poľsko) 0:3.

(19:30, JŠ, PK, M. Baranová, foto: J. Mačejovský)

 

MC Sport1 – kópia.jpg

 Najsledovanejší.jpg

1149
Diskusia
Pridať komentár