V HOS slávnostne otvorili dielne ľudových remesiel

11x
04. December 2016

Dielňa ľudových remesiel

HOS dec ahojbardejov (8).jpgV Hornošarišskom osvetovom stredisku sa dnes (nedeľa, 4. decembra 2016) slávnostne uskutočnilo otvorenie zrekonštruovanej dielne ľudových remesiel, ktorá ako prvá v regióne bola otvorená pred dvadsiatimi rokmi.

Viac ako pätnásť remeselníkov z OZ Tvorivosť ukázalo a predviedlo svoje zručnosti. Svoje umenie prezentovali keramikári, tkáči, paličkárky či čipkárky. Nechýbali ani ukážky maľby na sklo, pletenie košíkov z prútia, výroba z drôtu, maľovanie sviečok, pečenie a zdobenie medovníkov. Ukážky boli doplnené o predaj ľudovo-umeleckých výrobkov.

 

Čaro hliny a dreva

V Galérii HOS pripravilo otvorenie vianočnej výstavy pod názvom Čaro hliny a dreva v tvorbe Tomáša Mihoka, ľudového tvorcu z obce Kurima.

Tomáš Mihok, bývalý učiteľ, sa na dôchodku tvorbe keramiky venuje vyše 40 rokov. Venuje sa čiernej zadymovanej keramike, ktorú získava impregnáciou dymom v poľnej peci. V posledných dvoch rokoch ho nadchlo aj drevo a začal vyrábať drevené plastiky - ľudových  hudobníkov, betlehemcov, anjelov. V programe vystúpila aj FSk KURIMJAN, ktorej autor Tomáš Mihok je jej zakladajúcim členom.

(17:50, j, foto: F. Hažlinský)

 

future plagat.jpg

1147
Diskusia
Pridať komentár