Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť

8x
01. December 2016

Exkurzia stála za to

21.jpgSúkromné gymnázium - škola, ktorá síce pôsobí veľmi nenápadne a veľkosťou patrí medzi menšie, no  známou sa stala aj vďaka výborným exkurziám a výletom, ktoré sa na nej organizujú. My, ako štvrtáčky, môžeme potvrdiť, že to tak naozaj je.

Za štyri roky nášho štúdia sme už navštívili mnohé slovenské, ale aj tie zahraničné mestá. Boli sme v Česku, Poľsku, Rakúsku, dokonca aj vo Švajčiarsku. Okrem toho sme sa zúčastnili mnohých divadelných predstavení a turistických akcií. Každá z  exkurzií bola dôkazom toho, že cestovať a spoznávať nové miesta sa oplatí, a že hoci je naše Slovensko malou krajinou, stále nám má čo ponúknuť.

K najkrajším  a najlepším výletom patrili návšteva CERNu, Osvienčimu, divadelný víkend v Bratislave a tiež turistický výlet na Zelené pleso či Zbojnícku chatu vo Vysokých Tatrách.  

Prvou exkurziou, na ktorú sme sa vďaka našej  škole vybrali,  bola exkurzia po Slovensku. Naším cieľom  vtedy bola Bratislava, no cestou sme navštívili aj mestá ako Martin či Nitra. Obe si dobre pamätáme, že vtedy sme sa na exkurzie pozerali úplne inak. Skôr sme sa tešili na dni voľna a zábavy so spolužiakmi, než na všetky tie krásne miesta, ktoré sú pre nás pripravené. No aj náš pohľad sa za štyri roky zmenil. Keď sme pred pár dňami znovu navštívili naše hlavné mesto, už s nadšením sme obdivovali všetky pamiatky, ktoré sme mali možnosť vidieť. Večer na nás čakalo predstavenie v divadle Astorka, kde sme mali možnosť vidieť mnohých známych hercov. Bol to vynikajúci zážitok.

No okrem Bratislavy sme navštívili aj jadrovú elektráreň v Mochovciach. Takisto na nás čakala očarujúca Viedeň. Tá si získala snáď všetkých. S nadšením sme si obzerali historické budovy, luxusné ulice či skryté zákutia tejto metropoly. Navštívili sme aj technické múzeum, v ktorom sme si mohli pozrieť vynálezy od tých najstarších až po najmodernejšie.  V umelecko-historickom múzeu nám dych vyrazila majestátnosť, krása a originálnosť všetkých  umeleckých  výtvorov. Návštevu Viedne sme zakončili vianočnými trhmi, ktoré nám už predčasne priniesli vianočnú atmosféru. Cestou z tejto exkurzie sme si obzreli vodnú elektráreň Gabčíkovo, pracovné tábory v Seredi,  rodný dom  Jozefa Gregora-Tajovského a expozíciu jeho rodáka Jozefa Murgaša v Tajove.

Táto exkurzia bola síce už naša posledná, no rozhodne stála za to. Zas a znova sme mohli navštíviť  všetky čarovné miesta Slovenska, na ktoré by sme sa zrejme sami nedostali. Sme šťastné, že aj my sme boli štyri roky súčasťou školy, ktorá sa riadi krásnym heslom: „LEPŠIE RAZ VIDIEŤ AKO STOKRÁT POČUŤ.“

(15:20, B. Dzubáková, P. Mačušová)

logo plagát SG 2016.jpg

1144
Diskusia
Pridať komentár