Zmluva oficiálne podpísaná, budú hľadať talenty

2x
30. November 2016

Už aj v Bardejove

Reportáž

 

Prešovská CFT Academy sa už niekoľko rokov venuje práci s deťmi a mládežou a spolupracuje s futbalovými klubmi. Postupne sa rozrástla do viacerých miest hlavne na východe Slovenska. Najnovšie zavítala aj do Bardejova, kde bude úzko spolupracovať s klubom Partizán. V okrese už pôsobí v Raslaviciach a v Hertníku a rozrásť by sa mala aj do ďalších obcí. Najmenšie deti, ktoré pôsobia v tejto akadémii, navštevujú materské školy a Centrum futbalových talentov navštevujú približne do dvanástich rokov. Následne odchádzajú priamo do klubov.

Tréneri v Bardejove navštevujú materské škôlky s cieľom naštartovať deti k športu. Krúžok je zameraný na všeobecnú pohybovú prípravu. Záujem o šport je dôležité podchytiť už v útlom veku, v tom prípade je veľký predpoklad, že sa deti budú pohybu venovať aj v neskoršom veku.

Akadémia spolupracuje aj so Slovenským futbalovým zväzom a organizuje mnohé turnaje či tábory. Aj v okrese Bardejov sa plánujú rozrásť do ďalších obcí. V okolí by chceli mať aspoň štyri centrá. Výhodou je aj to, že rodičia deti nemusia voziť do Bardejova, ale ostávajú priamo v danej dedine.

Zástupcovia Partizána Bardejov slávnostné podpísali zmluvu s Centrum futbalových talentov.

Viac sa už dozviete v reportáži.

(20:40, j, L. Urbán)

 

stadion.jpg

 Najsledovanejší.jpg

 

1143
Diskusia
Pridať komentár