Sústredenie intelektovo nadaných žiakov na Mníchovskom potoku

5x
28. November 2016

Úspešné Logické sústredenie intelektovo-nadaných žiakov ZŠ na Komenského 23 v Bardejove

DSCN1152.JPGPiatok 21.10. 2016 bol pre žiakov intelektovo nadaných tried špeciálny. Konalo sa totiž ich prvé sústredenie, ktoré prebiehalo na Floriho chate v lokalite  Mníchovský potok. Program bol pestrý, očakávania silné, naplnenia kompletné, veď posúďte sami.

Všetci sme sa zišli okolo ôsmej ráno v jedálni chaty, kde  sme na úvod hrali rôzne spoločenské hry. Keď bolo všetko vybavené, začal sa oficiálny program. Prvý bod bolo rozdelenie všetkých žiakov do rovnocenných tímov a ich pomenovanie. Boli to: Červené mozgy, Modré čučoriedky, Zelení mimozemšťania a Žlté balóny. Len čo si vymysleli názvy, dostali prvú ozajstnú a bodovanú úlohu, a to nakresliť tímového maskota. Červení mali za maskota kostru Karla, modrí Pána čučoriedku, zelení mimozemšťana Chápadlo  a žltí Balónovú Anku. Úlohu zvládli bravúrne.

Nasledovalo sťahovanie sa na izby a  na rade bol vynikajúci obed. Po obede a pätnásťminútovom oddychu sa začalocvičné kolo z logickej olympiády, kde sme potrápili naše mozgové závity.  Nato sa konala výprava po kamene a listy do blízkeho okolia. Po návrate začali žiaci druhého stupňa pracovať na ich stromčekochštastia, zatiaľ čo tí menší sa pustili do dekorovania plechoviek od kávy. Aby sme nezabudli ani na anglický jazyk, ten sme využili v anglickej verzii populárnej súťaže 5 proti 5. Nasledovala večera a pobyt na izbe s úlohou premeniť jedného obyvateľa každej izby na mimozemšťana a pripraviť si o ňom rýmovačku a popis.

Počas prehliadky mimozemšťanov som už pomaly rozbiehal hudbu a po skončení prehliadky sa začala diskotéka. Ako inak, konal sa balónový a stoličkový tanec. Táto diskotéka pokračovala až do pol deviatej, kedy sme sa pobrali do spŕch a na izby. Na izbách to však žilo ešte hodnú chvíľu, až kým nám o desiatej pani učiteľky oznámili večierku.

Na druhý deň sme vstali a začali sa baliť. O pol ôsmej boli raňajky a po nich sme si pripravili perá a po rozdaní testov sme začali riešiť logickú olympiádu o najbystrejšieho Mnicháčika za prvý a druhý stupeň. A kým pani učiteľky vyhodnocovali testy, na poschodí už prebiehala módna prehliadka originálnych kostýmov z prírodnín, ktorými  tímy odomkli bránu zakliatej princeznej.Po obede sa už finišovalo s balením a boli vyhlásení víťazi, ktorými sa stali Lea Milá (2.D) za prvý stupeň a Oliver Vaľko (6.A)ako reprezentant druhého stupňa. O pol jednej sa nakrájala tortaupečenána túto príležitosť a všetci sme si na nej pochutili. No to už po nás postupne  chodili rodičia a my, celí natešení, sme im hneď rozprávali svoje zážitky a pocity.

Program bol teda pestrý, kolektív silný, jedlo dobré a pani učiteľky skvelo pripravené. Určite si to zopakujeme aj na budúci rok.

(17:30, V. Slosarčík, IX.A)

reklama II.jpg

 

 

1141
Diskusia
Pridať komentár