Futsalisti doma neprehrali viac ako 2 roky, no na Grizzly Košice nestačili

5x
15. November 2016

Bardejovčania nestačili na favorita z Košíc

Reportáž zo zápasu Bardejov - Košice

 

Futsalisti Partizána Bardejov odohrali aj druhý zápas na domácej palubovke, súperom im bol silný tím Grizzly Košice, ktorý má v tomto súťažnom ročníku najvyššie ambície. Práve do Košíc prestúpili až štyria Bardejovčania, ktorí boli v uplynulej sezóne ťahúňmi v drese Hornošarišanov. 

Favorit bol v zápase jasný, domáci ešte k tomu nastúpili v oklieštenej zostave, no s cieľom zabojovať o čo najlepší výsledok.  Začiatok duelu im vyšiel na výbornú a už v tretej minúte skóre otvoril Stachura, keď sa pred gólmanom hostí ocitol úplne sám.

V ôsmej minúte po prečíslení dvoch na jedného sa pred Kušnírom najlepšie zorientoval opäť Stachura a svojim druhým gólom poslal Bardejov do dvojgólového vedenia.  V závere prvého polčasu hosťujúci Kuruc znížil a tak do druhého dejstva vstupovali domáci s náskokom jedného gólu. Úvod druhého polčasu vyšiel hosťom a už po niekoľkých sekundách Hrabčák prekvapil domáceho brankára Liptáka a vyrovnal na 2:2.

O päť minút neskôr Grutka poslal Grizzly prvý raz do vedenia a o niekoľko sekúnd strelil štvrtý gól Košíc Grega.

V závere zápasu sa už ukázali väčšie skúseností hostí, loptu vedeli podržať a umne bránili. Lipták inkasoval ešte dvakrát, najprv ho prekonal Grega a šiesty gól hostí strelil Kuruc.  Po výhre 6:5 nad Vranovom prehral Bardejov s Košicami 2:6. Najbližšie sa futsalisti predstavia v Starej Ľubovni.

„Do zápasu sme išli s tým, že súpera veľmi dobre poznáme. Vedeli sme o jeho kvalitách a tomu sme prispôsobili celú prípravu na zápas. Tú však ovplyvnili zranenia, keď nám na poslednú chvíľu vypadol Legdan, Knap a Križanovský. Dlhšie na maródke je Betak a Turlík ešte stále nemal dokončené hosťovanie. Tým pádom sme na zápas nastupovali vo veľmi oklieštenej zostave, prakticky sme celý zápas obtočili šiesti hráči s tým, že Lazur hral väčšinu zápasu osobku na Gregu,“ prezradil hráč Bardejova Norbert Sališ, ktorý zároveň družstvo viedol ako tréner. „Ujali sme sa vedenia 2:0 a náš plán kuskovať hru a nepustiť hostí do súvislého tlaku vychádzal. Prvý polčas nám však zobral strašne veľa síl a v jeho závere sme inkasovali. V prvom polčase sme mali 3-4 šance, dali sme 2 góly, ale hostia mali 7-8 šancí a dali len jeden.“

V druhom polčase chcel Bardejov čo najdlhšie udržiavať vedenie. „čím dlhšie by sme odolávali, tým by sme mali aj viac morálnych síl bojovať. No začiatok druhého polčasu bol ako zo zlého sna, po signáli, ktorý veľmi dobre poznáme a sme ho aj celkom dobre bránili, si náš brankár zrazil do brány strelu, ktorá letela mimo bránu. Obrovská smola, ktorá nám podlomila kolená. Navyše sme potom úplne vyhoreli a to, čo sme si povedali v šatni, že aj za prípadného stavu 2:2 budeme ďalej disciplinovane brániť, sme nedodržali a začali sme vysoko napádať a vybehovať, z čoho pramenili aj ďalšie góly. Tento zápas nám však dal veľmi veľa, mne osobne ukázal, na čom treba pracovať, ale hlavne, že je tu obrovský potenciál. Najbližšie dva zápasy ukážu, kam sa bude uberať táto sezóna z pohľadu tabuľky. Pre nás je však dôležitejšie, ako k tejto sezóne pristúpia hráči, pretože ak budú na sebe pracovať, tak práve takýmito ťažkými zápasmi tu vieme vybudovať silné mužstvo. Ešte spomeniem, že sme až to tohto zápasu 2 roky doma neprehrali a aj Grizzly sa presvedčilo, že Bardejov už patrí k pevným baštám futsalu na východe,“ dodal pre portál ahojbardejov.sk N. Sališ.

 

Partizán Bardejov – Grizzly Slovakia Košice 2:6 (2:1)

Góly: 3. a 8. Stachura – 19. a 38. Kuruc, 21. Hrabčák, 26. Grutka, 27. a 36. Graga

Bardejovčania nastúpili v tejto zostave:  Lipták, Grobár – Kiseľ, Voroňak, Stachura, Babej, Križanovský, Harenčák, Lazur, Sališ

(15:10, red)

volejbal dievčatá.jpg

 

 

Diskusia
Pridať komentár