Aleja paulownií a stromoradie unikátnych líp v Zborove

11x
10. November 2016

Aleja paulownií a stromoradie unikátnych líp v Zborove - online hlasovanie

zborov súťaž (2).JPG

Súťaž prebieha do 20.11.2016

 

Do 20. novembra beží hlasovanie o najlepšie projekty v rámci grantu nadácie VÚB. O podporu sa uchádza aj ŠOK, o. z., ktoré chce v Zborove (Na Stebníčku), vysadiť Aleju paulownii, stromoradie Rákociho líp a živý plot.

Hlasovať môžte kliknutím na tento odkaz, kde vyberiete Prešovský kraj v dolnej časti stránky a následne kliknete na ikonku znázorňujúcu náš projekt. Po zadaní Vášho telefonického čísla Vám bude bezplatnou SMS zaslaný autorizačný kód, prostredníctvom ktorého môžete hlasovať. Ďakujeme Vám za Vašu podporu! Spolu spravíme našu obec krajšou!

 

https://www.nadaciavub.sk/komunitne-granty/

Projekt nadväzuje na aktivity nášho združenia a prípravné práce, ktoré sa začali ešte v roku 2013, keď sme svojpomocne začali pestovať zo semienok vzácne domáce aj cudzokrajné okrasné dreviny a postupne založili škôlku okrasných drevín v Zborove. V rámci aktuálneho projektu chceme vysádzať už zapestované stromy na verejné priestranstvo pozdĺž chodníka pre peších smerujúceho z ulice Na Stebníčku do miestnej základnej školy. Chodník bude lemovať 32 mohutných paulownií a živý plot z hrabu.

V rámci projektu chceme zároveň vysadiť aj prvé lipy Rákociho (unikátneho miestneho kríženca), ktoré sa nám konečne podarilo rozmnožiť, do stromoradia na spomínanej ulici. Projektom teda chceme výrazne zvýšiť estetické, ekologické a kultúrne kvality daného územia, ktoré momentálne trpí nedostatočným vnímaním svojich prirodzených predností. Pri hrádzi osadíme umeleckú skulptúru z dreva, ktorá bude symbolizovať znovuzrodenie slávnej Rákociho aleje 100 líp, ktorú plánujeme obnoviť v najbližších rokoch. Práce budú realizované prevažne dobrovoľnícky, členmi nášho združenia a ďalšími partnermi.

Ak zahlasujete za náš projekt, nielenže podporíte zveľadenie konkrétneho verejného priestranstva, ale zároveň vytvoríte predpoklady na to, aby svojpomocné pestovanie okrasných rastlín a komunitné zveľaďovanie verejných priestranstiev našlo model, ktorý bude použiteľný kdekoľvek na Slovensku.

(21:30, J. Šurkala)

GAS 27.11.2016.jpg

 

 

 Profil firmy

1128
Diskusia
Pridať komentár