Potulky po Európe alebo cesta za poznaním

9x
10. November 2016

Žiaci navštívili množstvo zaujímavých pamiatok

londýn (4).jpg

Študenti pri návšteve Paríža

 

V dňoch 23.- 27.10. 2016 sa žiaci ZŠ Bartolomeja Krpelca vydali na dlhú cestu do sveta, zúčastnili sa školského zájazdu Paríž - Cambridge - Londýn. Plní očakávania sme 23. októbra nasadli do autobusu smer Paríž, ktorý bol našou prvou zastávkou. Prehliadka mesta začala v katedrále Notre Dame, ktorá sa pokladá za jednu z najkrajších gotických pamiatok Paríža vôbec. Postupne sme prechádzali ďalšími zaujímavými miestami ako Marsove polia, Invalidovňa, most Alexandra III., slávna univerzita Sorbonna, múzeum Louvre, ktorý je označovaný za kráľovské srdce Paríža a poslednou zastávkou bola Eiffelova veža, z výšin ktorej sme sa kochali nádherným historickým veľkomestom. Po namáhavom dni, pretože naše nohy prešli asi 11 km, sme sa ubytovali v hoteli F1.

Oddýchnutí sme ráno pokračovali  cez kanál La Manche a smerovali do univerzitného mesta Cambridge. Počas pešej prehliadky mesta  z každej strany na nás dýchala história a neuveriteľný pokoj. Veľmi nás fascinoval klenot Cambridge - kostolík z 12. storočia. Navštívili sme aj jednu z mnohých univerzít - King´s college, ktorá bola založená v roku 1441.

Unavení, ale plný zážitkov z celého dňa, sme podvečer sadali do autobusu nasmerovaní do Londýna, kde nás čakalo ubytovanie v anglických rodinách. Trocha zvedaví, ale aj neskrývajúc obavy, sa naši žiaci rozpŕchli do rôznych rodín (černošských, moslimských, čínskych, ale aj typicky anglických), kde boli odkázaní len na svoju schopnosť komunikovať anglicky.

Ráno, keď sme sa znova stretli v autobuse, usmiate tváre všetkých prezrádzali maximálnu spokojnosť so spôsobom ubytovania a každý sa chcel podeliť so svojimi zážitkami v rodine. No náš program pokračoval ďalej a čakal nás náročný deň v Londýne. Naše putovanie striedala pešia prehliadka, jazda  metrom, ktorým sme sa presúvali na vzdialenejšie miesta významných pamiatok.

Bolo to úžasné, že miesta, o ktorých sa učíme v škole, sú zrazu pred nami: Tower Bridge, The Tower of London, Westminster Abbey, Big Ben, The Houses of Parliament, London Eye, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Soho- China Town, Downing Street. Vďaka nášmu sprievodcovi Petrovi sa naše očakávania vysoko, vysoko naplnili.

Úplnú peknú a príjemnú bodku nášmu putovaniu nám ponúklo múzeum voskových figurín Madame Tussaud´s, kde sa mnohým splnil sen, keď sme sa mohli odfotiť s obľúbenou celebritou.

Cesta domov ubiehala veľmi rýchlo a ani sme sa nenazdali a pred bránou našej  školy nás čakali rodičia, ktorí si odvážali domov svoje unavené, ale šťastné ratolesti s mnohými zážitkami. Veríme, že aj v budúcnosti ponúkneme svojim žiakom takúto formu zážitkového učenia, lebo nie nadarmo sa vraví, že čo vidíš a zažiješ sám, budeš pamätať naveky.

Touto cestou  by sme sa chceli poďakovať cestovnej kancelárii Školní zájezdy, ktorá svojou pružnosťou a profesionalitou výrazne prispela k veľmi vydarenej akcii na našej škole.  

(M. Hudáková, A. Borecká, 18:10)

 

Kaviareň, vynikajúce domáce koláče a limonády.

http://ahoj.tv/firmy/detail/kaviaren_tvoj_den_coffee_a_cake.html

tvoj den  (4).jpg

1126
Diskusia
Pridať komentár