Divoký zápas v Trenčianskych Tepliciach. Tréner Ľ. Čekan: Ukázali sme charakter

5x
07. November 2016

Ženy bodovali naplno

Tren Tep - BJ ahojbardejov.sk jm (19).jpg

Mária Mikolajová (v modrom) strelkyňa troch gólov

 

Deviatym kolom, posledným jesenným, pokračovala prvá futbalová liga žien. Bardejovčanky sa v nedeľu predstavili v Trenčianskych Tepliciach. Do zápasu nastúpili v oklieštenej zostave, no s jednoznačným cieľom – získať tri body. Od začiatku sa súperi do seba pustili s vervou a padali aj rýchle góly.

Vedenia sa ujali domáce, už v štvrtej minúte sa po chybách v obrane presadila Bogorová. Hostky odpovedali bleskovo, vyrovnávala strelkyňa Mikolajová. V osemnástej minúte hosťujúca obrana zaspala, po peknej akcii sa pred Mochnackú dostala opäť Bogorová a s loptou už vedela, čo má robiť – 2:1. Ani tento gól Partizánky nezlomil a o minútu sa aj na druhej strane po druhý raz presadila šikovná Mikolajová.

Tren Tep - BJ ahojbardejov.sk jm (26).jpgPo štyroch góloch sa hra upokojila a oba kolektívy zistili, že je potrebné sústrediť sa aj na defenzívu. K ďalšiemu gólu boli blízko domáce i hostky, no vyznamenali sa obe brankárky.

Po zmene strán sa behalo z jednej strany na druhú, avšak, aspoň v úvode, k vyloženejším šanciam neprichádzalo. S pribúdajúcimi minútami sa čoraz viac začali presadzovať skúsenejšie Bardejovčanky. Hra sa dostávala hlavne pred Jančovičovú, no z brejkov hrozili aj hráčky MŠK, avšak Mochnacká bola pozorná a so strelami si poradila.

Posledných 15 minút sa hralo za dažďa a ten priniesol radosť pre Partizánky. V 75. minúte sa do tretice presadila Mikolajová, keď domáce, hrajúce už pod tlakom, si nedali pozor na Bardejovčanky a najlepšia strelkyňa Bardejova loptu na dvakrát dorazila do siete. V ďalších minútach sa obraz hry nemenil, hralo sa prevažne na polovici hostiteliek. Tri minúty pred záverom výhru potvrdila Bochinová.

Duel zhodnotil aj hosťujúci lodivod Ľubomír Čekan.  „V zápase sme chceli potvrdiť našu kvalitu. V zápase medzi Banskou Bystricou a Slovanom sme v kútiku duše rátali s tým, že by Slovan mohol stratiť nejaké body. No vyhral a aj my sme sa dostali pod tlak. Chceli sme vyhrať, aby sme nestratili kontakt s čelom tabuľky. Trenčianske Teplice majú vyspelý mančaft, skúsené hráčky, ťažký terén. Musím byť spokojný, vyhrali sme, i keď to z našej strany nebola veľmi futbalová kvalita. Presadil sa charakter družstva, aj keď sme dvakrát prehrávali, dokázali sme zápas otočiť.“

 

Trenčianske Teplice – Bardejov 2:4 (2:2)

Góly: 4. a 18. Bogorová – 7., 20. a 75. Mikolajová, 87. Bochinová

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Mochnacká – Pivovarníková, Rosoľanková, Lemešová, Gmitterová, Havranová, Galarovičová, Bochinová, Mikolajová, Mazurová, Roháčová

 

Reportáž

(17:10, j, foto: J. Mačejovský)

AUTOSKOLA kurz 7.11..jpg

1123
Diskusia
Pridať komentár