Máme šikovných zamestnancov, ktorí robia svoju prácu radi a je to na nich vidno

15x
05. November 2016

 * Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 3/2016

Kultúrne a turistické centrum Bardejov

KTC ťaží zo svojej polohy, nachádza sa priamo na námstí.jpg

KTC ťaží zo svojej polohy, nachádza sa priamo na námestí

 

Kultúrne a turistické centrum Bardejov (KTC) pôsobí ako mestská rozpočtová organizácia už ôsmy rok. Vo svojich priestoroch na Radničnom námestí, ale aj mimo nich, organizuje medzinárodné výstavy  a prezentácie umelcov, záujmových organizácií, ale aj turisticky atraktívnych lokalít v regióne a zahraničí - stretnutia zástupcov z partnerských miest, medzinárodné stretnutia a výmeny skúseností ľudí z rôznych oblastí kultúrno –  spoločenského života, koncerty, divadelné predstavenia, premietania filmov (napr. festival Expedičná kamera), športové súťaže, tvorivé dielne a mnoho iných zaujímavých podujatí.

Zameraním môžeme rozlíšiť aktivity orientované na občanov mesta a aktivity prioritne určené pre návštevníkov mesta. Často sa však záujmy oboch skupín prelínajú. 

 

Ubytovanie priamo v centre mesta

„Sme malou organizáciu, našimi hlavnými devízami je jedinečná poloha v centre mesta a hlavne šikovní zamestnanci, ktorí robia svoju prácu radi a je to na nich aj vidno. To je v našom obore doslova nevyhnutnosť, keďže sme jedni z prvých, koho v rámci svojho pobytu v Bardejove stretávajú naši hostia – turisti a kolegovia z partnerských miest a ich organizácií.

Vďaka tejto príjemnej skúseností nám následne robia bezplatnú, ale aj napriek tomu najefektívnejšiu reklamu: odporúčajú nás ďalej svojim známym. Preto je spokojnosť našich klientov na prvom mieste. Nežijeme však  len z mestského rozpočtu a pozitívnej energie, ktorú čerpáme z našich spokojných klientov,“ prezradil riaditeľ KTC Marcel Tribus ml. a pokračoval: „Druhým merateľným ukazovateľom okrem návštevnosti galérie, ktorý nám medziročne rastie, je počet ubytovaných hostí v našej ubytovni a iných zákazníkov využívajúcich naše pridružené podnikateľské činnosti. Zisk z nich slúži na dofinancovanie našej hlavnej činnosti. Sú to hlavne ubytovanie priamo v historickom centre mesta s exkluzívnym výhľadom na Radničné námestie a jeho okolie, komplexné zabezpečenie konferencií, seminárov a prezentácií vo svojich reprezentatívnych priestoroch (malá zasadacia miestnosť 30 miest na sedenie, výstavná sieň 60 miest na sedenie) a sprostredkovanie služieb v rámci pobytu v našom meste (sprievodcovské služby, rezervácia ubytovania a stravy).“    

Napriek tomu, že sa Kultúrne a turistické centrum Bardejov zaoberá širokým spektrom činností, ktoré sa z roka na rok rozrastajú, poznajú ho nielen Bardejovčania skôr pod názvom Poľsko-slovenský dom.

 

Bardejovskí lovci perál a aktivity pre deti

„V rámci spolupráce s mestskými organizáciami a úradom sa nám v priebehu posledných troch rokov podarilo zorganizovať viacero podujatí, ktoré sa stretli s ohlasom hlavne u tých najmenších. Okrem tradičných podujatí ako je napr. Otváranie a zatváranie fontán či stavanie detského mája, už tretí rok organizujeme súťaž pod záštitou primátora Borisa Hanuščaka pod názvom Bardejovskí lovci perál. Zámerom hry je hravým spôsobom poskytnúť deťom návod, ako tráviť voľný čas v meste počas prázdnin a popri tom si  zdokonaliť svoje zručnosti a vedomosti o Bardejove a okolitom regióne.  Súťaž už tradične začína začiatkom mája a končí  koncom septembra, ale svojimi aktivitami presahuje do celého roka. Minulý rok sme ju totiž prepojili s našou ďalšou aktivitou – Bardejovské vajce.“

Z najväčšej ručne zdobenej kraslice na Slovensku, ktorú už tradične vyzdobili žiaci jednej z bardejovských základných škôl, sa vyliahol dráčik, ktorý sa hneď stal hlavnou postavou nielen súťaže,  ale aj maskotom živých podujatí pre deti organizovanými v rámci mesta. Do súťaže sa v minulom roku zapojilo vyše 300 detí, ktoré súťažili o 34 hodnotných cien.

 

Tučniak Bardík

V tomto roku sa z megakraslice vyliahol tučniak, ktorému dali deti meno a súťaž nesie podtitul: „Dobrodružstvá tučniaka Bardíka“.

„Pán primátor a ďalší sponzori darovali do súťaže opäť množstvo zaujímavých cien. Tučniak  navyše priniesol do súťaže zo sebou aj iné zaujímavé aktivity, ako je odmeňovanie aktívnych lovcov nanukmi počas leta a aktivity na sídliskách. To všetko sa prejavilo vo väčšej aktivite súťažiach detí - našich Bardejovských lovcov perál. Tí počas celého leta pravidelne zdolávajú rôzne vedomostné, zručnostné, ale aj špeciálne úlohy,“ uviedol riaditeľ inštitúcie.

Medzi aktivity, ktoré lákajú nielen bardejovské deti, ale aj turistov, patrí Strašidelná pivnica. Tá nie len počas jarmoku a Hier rytiera Rolanda „straší“ svojich návštevníkov. „Okrem tradičnej mučiarne v nej každý rok inštalujeme novinku – v minulosti Strašidelný tunel, Dračiu pivnicu. Keďže tento rok  nemal kde bývať náš tučniak, lebo  v hoteli mu bolo priteplo, postavili sme mu v pivnici Poľsko-slovenského domu veľké iglu, v ktorom si môže oddýchnuť a pripomína mu aj jeho domov, Antarktídu,“ dodal M. Tribus.

(18:10,red)

 

Autoškola - Spojená škola, Štefánikova 64

AUTOSKOLA kurz 7.11..jpg

 

Diskusia
Pridať komentár