Najlepšie dorastenky a dorastenci sa zišli na Majstrovstvách Slovenska v Bardejove

10x
28. Október 2016

V Bardejove sa zišla dorastenecká špička

Reportáž z Majstrovstiev Slovenska

 

V druhej polovici októbra sa v Bardejove uskutočnili Majstrovstvá Slovenska dorastencov v džude. Organizátorom sa stal domáci Judo Club Bardejov a akcie sa zhostil veľmi dobre, čo potvrdili všetci funkcionári Slovenského zväzu džuda na čele s predsedom Jánom Krišandom a reprezentačným trénerom dorastu Jozefom Krnáčom.

Plagát LPG.jpgMajstrovstiev sa zúčastnilo viac ako 100 dorastencov a dorasteniek z celého Slovenska.  Želiezka v ohni mali aj Bardejovčania. Do Bardejova sa majstrovstvá vrátili po niekoľkých rokoch.

Džudisti z domáceho klubu sa na majstrovstvách nestratili a získali dve medaily – zlatú a striebornú. Zlato si v najťažšie obsadenej váhe do 66 kíl vybojoval Daniel Mlynarič, ktorý jednoznačne postúpil do finále, v ktorom sa stretol s reprezentantom Torokom z STU Bratislava. Daniel svojho protivníka zdolal pred časovým limitom a potvrdil svoje postavenie v slovenskom ratingu,  kde mu právom patrí prvé miesto.

Príjemne prekvapil starší žiak Branislav Hanudeľ vo váhe do 50 kíl, keď si vybojoval striebornú medailu napriek faktu, že džudu sa venuje ešte len druhý rok.

V športovej hale sa súťažilo na dvoch tatami, buď systémom KO alebo skupinovým, podľa počtu súťažiacich vo váhe. Bardejovčania majú počas sezóny bohatý program a súťaže majú naplánované na každý týždeň. V polovici novembra sa v Bardejove uskutoční štvrté kolo krajskej ligy žiakov a v závere mesiaca sa džudisti chystajú na kvalitnú súťaž do Kosova.

Viac sa už dozviete v reportáži.

(18:25, M. Baranová)

 

pizza_roberto (2).jpeg

Profil firmy

1117
Diskusia
Pridať komentár