Pre rozvoj hokeja v meste je druhá liga veľký krok vpred

26x
21. Október 2016

Vzorom Ján Lašák

krochta.jpgV spolupráci s hokejovým klubom HK Bardejov po každom domácom zápase prinášame rozhovor s jedným hráčom a práve fanúšikovia klubu rozhodnú vždy o tom, na aké otázky bude daný hráč odpovedať. 

Svoje otázky ste mohli už po druhýkrát prostredníctvom internetu zasielať priamo zástupcom klubu.

Tento týždeň sme vyspovedali Ľuboša Krochtu, brankára HK Bardejov. Vaše otázky sme položili Ľubošovi a rád na ne stručne odpovedal.

 

Predstav sa nám, odkiaľ pochádzať, koľko máš rokov, čomu sa venuješ (študuješ, pracuješ)?

Pochádzam priamo z Bardejova venujem sa hokeju od deviatich rokov . Nedávno som začal podnikať v stavebnej činnosti v tom som sa našiel.

 

Ako si sa dostal k hokeju a kde všade si pôsobil? Kedy si začal hrať hokej?

Málo kto by mi uveril ako som sa dostal k hokeju . Môj otec bol profesionálny futbalista. Samozrejme, aj ja som chcel byť futbalista, no keď som sledoval MS v hokeji v roku 2002 a Jano Lašák proti Švédom chytil aj nechytateľné, vtedy som si povedal, že sa mám stať hokejovým brankárom.

 

Ako hodnotíš terajší kolektív oproti minulosti, keď si bol až tretí brankár?

Asi to je moje najväčšie hokejové šťastie, že stále som natrafil na veľmi dobrý kolektív a je mi veľmi ťažko porovnávať kolektív, lebo v súčasnom mužstve sa každý s každým pozná, čo je veľký prínos pre náš tím.

 

Aký si mal najväčší hokejový úspech?

Za svoj najväčší hokejový úspech považujem prvý rok v 1. lige dorastu, kde nás trénoval Ľubomír Baranok a kde sme ako tím mali veľmi dobre výsledky, obsadili sme konečnú piatu priečku, na čele s naším kapitánom Petrom Česelkom. Ale verím ešte v nejaký ten úspech. 

 

Ako hodnotíš bývalé a súčasné vedenie klubu?

Ťažko sa mi porovnáva staré vedenie a nové, hlavne preto, lebo nové vedenie začína úplne od nuly a taktiež sa ešte učí, ale čo sa mi veľmi páči, čo chýbalo v minulosti v bardejovskom hokeji je to, že staviame na odchovancoch. To je veľké plus pre bardejovský hokej.

 

Ako hodnotíte, že v Bardejove sa túto sezónu hrá druhá liga namiesto prvej?

Vidím to tak, že pre diváka je to ťažké prísť zrazu na druhú ligu, keď ich mužstvo hralo doteraz prvú ligu a stále Bardejov bol na popredných priečkach, ale tak ako som povedal, pre rozvoj bardejovského hokeja je to veľký krok vpred.

 

Hokej ťa aj živí alebo niekde pracuješ?

Hokej ma neživý, je to moja tretia láska po rodine a priateľke, tak asi je to u každého jedného z nás, čo hráme za HK Bardejov.

 

Aký cieľ máš v tejto sezóne a aký cieľ si stanovil klub?

Cieľ sme si stanovili taký, aby sme my všetci sami boli so svojimi výkonmi spokojní, a aby sme na konci zápasu počuli potlesk od ľudí, tak ako doteraz. To je najkrajšia odozva pre nás hráčov.

 

Prezraď, čo rád robíš vo voľnom čase?

Čo robím vo voľnom čase? Ja som typ človeka, ktorý neobsedí, ale nejaký ten film s priateľmi, s priateľkou pri dobrom jedle je pre mňa najlepší relax, samozrejme, si rád zahrám s priateľmi nejakú tú hernú konzolu.

 

Aký je tvoj životný sen? Kde by si sa chcel dostať?

Môj životný sen? Tak to si viem predstaviť. Niekde na ostrove s priateľkou a rodinou, kde nás nikto nebude rušiť. Ale hlavne, aby moji blízki a ja sme boli zdraví a šťastní.

 

Prečo si sa stal brankárom?

Tak ako som písal, očaril ma výkon Jana Lašaka na MS 2002 a aj ak môžem spomenúť Davida Priganca, ktorý ma tak trošku dotlačil do toho, aby som sa prihlásil na hokej.

(19:20, red)

 

OKNOPLAST Bardejov – Rozhodnite sa pre kvalitu

 finál jún2016.jpg

Diskusia
Pridať komentár