Futsalisti pred sezónou: Cieľom je udržanie trénera Hrabčáka

4x
14. Október 2016

Pred štartom ligy

futsal_bj__po_ahojbardejovsk_(12).jpg

Futsalistom sa uplynulá sezóna vydarila

 

Futsalisti Partizána Bardejov sú pred štartom novej sezóny. Prípravu odštartovali 4.10 s domácimi hráčmi, jedinou výnimkou bol legionár Voroňák. Prvého týždňa prípravy sa zúčastnilo jedenásť hráčov.

Viac už objasňuje manažér klubu Norbert Sališ.

Čo sa týka kádra, ten by sa mal omladiť, priestor by mohli dostať viacerí odchovanci. Našou prioritou je udržať trénera Hrabčáka, ktorý žne s Bardejovským futsalom úspechy a jeho filozofia posunula náš klub o niekoľko úrovni vyššie. V najbližších dňoch budeme teda riešiť jeho budúcnosť, takisto by sme chceli predĺžiť spoluprácu s brankárskou jednotkou Pangrácom, ale tiež s najlepším kanonierom posledných dvoch ročníkov Gregom. Klub opúšťajú Kočiš (práca v zahraničí), Čuj a Vaľko (ukončenie kariéry). Títo hráči nám budú veľmi chýbať a mladí budú mať čo robiť, aby ich dokázali postupne nahradiť. Vyriešená nie je ani situácia okolo Kuhajdíka.

Naopak na pokračovaní spolupráce sme sa dohodli s Voroňákom a Babejom. Prvou novou tvárou by v najbližšej dobe mal byť Dávid Legdan. Určite budeme chcieť priviesť ešte aspoň 1-2 hráčov, tak, aby sme boli konkurencieschopní. Cieľ pred novou sezónou je stabilizovať zostavu, zapracovať mladých hráčov, ktorí budú tohto roku zbierať skúsenosti aj v juniorskej lige.

Čo sa týka bližších plánov, tie budeme najprv konzultovať s trénerom. Hneď v prvý týždeň sme nastúpili na prípravný zápas proti Bnp Vranov. Oba celky sú na začiatku prípravy a tomu zodpovedali aj zostavy, ktoré neboli v kompletnom zložení. My sme dali priestor mladým hráčom z juniorského mužstva, z ktorých niektorí naozaj milo prekvapili. Vypracovali sme si viacero gólových šancí, za stavu 0:0 boli niektorí mladí hráči ešte nervózni, potom za stavu 4:0 už zas príliš sebavedomí a tak veľa vyložených šancí ostalo nepremenených. Svoj talent a skúsenosti z minulej sezóny ukázal Babej, ktorý krásnym prvým gólom zlomil odpor súpera. Výborne chytal mladý Lipták, ktorý skvele čítal hru, a aj napriek malému počtu šancí súpera v kľúčových chvíľach vytiahol dôležité zákroky.

Zostava Bardejova: Lipták - Sališ, Babej, Lazúr, Harčarik, Harenčák, Koscelník, Benka

Góly: Babej 2, Harenčák, Koscelník

 

Mestská futsalová liga

Tak ako po minulé roky, ani tento rok v Bardejove nebude chýbať mestská futsalová liga. K momentálnej situácii sa opäť vyjadril Norbert Sališ.

Ako každý rok, aj tohto roku futsalový klub Partizán Bardejov Futsal plánuje usporiadať mestskú ligu. Ide už o 5. ročník mestskej ligy v Bardejove. Tohto roku plánujeme osloviť aj futbalové kluby z celého okresu, počítame ale aj s tradičnými klubmi ako troj ásobný víťaz Mix Team a podobne. Novinkou bude putovný pohár a tiež finančná odmena pre víťaza.

Plánujeme aj rôzne ďalšie odmeny. Do celej futsalovej organizácie sme pritiahli hneď niekoľko nových členov, ktorí sa budú aktívne podieľať na jej zatraktívnení. Plánujeme pravidelný výsledkový servis na internete, ale aj v tlači. Túto sezónu predpokladáme, že sa liga opäť, ako každý rok, posunie o úroveň vyššie. V meste sa už stala zaužívaným trendom a veríme, že sa nám podarí prilákať aj partnerov na podporu tohto projektu. Okrem klasickej mestskej ligy je v našich plánoch aj mestská liga základných a stredných škôl.

Tento krok je nevyhnutný pre napredovanie klubu, mládež v našom meste ma veľký športový potenciál a v spolupráci so školami je to výborná príležitosť si zašportovať. Takisto budeme sledovať mladých šikovných hráčov, ktorí by mali perspektívu v klube, keďže tohto roku taktiež po prvý krát nastúpi naše juniorské družstvo v 2. slovenskej lige futsalu. Veríme, že aj ďalší ročník mestskej ligy bude úspešný a cestu si ľudia nájdu ako na palubovku tak aj na tribúnu.

(00:00, red)

 

Piváreň ČESKÁ HOSPODA

 http://ahoj.tv/firmy/detail/pivaren_ceska_hospoda.html

českáhospoda4.2016 (1).JPG

Diskusia
Pridať komentár