Mladým futbalistkám sa darí - vyhrali aj piaty ligový zápas

3x
12. Október 2016

Futbalistky bez prehry

fut žiačky bj-ke (1).jpg

Spoločne zapózovali

 

Futbalové žiačky Partizána Bardejov odohrali v utorok 11.10. odložený zápas šiesteho kola. Na domácej umelej tráve na pravé poludnie privítali žiačky z VSS Košice.

Domáce futbalistky sa na súperky pripravili, čo začali dokazovať od začiatku zápasu. Partizánky mali viac z hry, no hostky pozorne bránili. Zlom nastal v 24. minúte, keď skóre otvorila Macejová a už o štyri minúty Bereščáková zvýšila na 2:0.  Aj po zmene strán boli domáce lepším tímom a pridali ďalšie dva góly – najprv Čornaničová a na 4:0 uzavrela Jacenková.

S výsledkom i výkonom bol spokojný aj tréner Peter Frický. „Košičanky dobre poznám, Iglódyová je najlepšia strelkyňa ligy. Majú aj ďalšie šikovné dievčatá, či už Anička Nagyová alebo Miška Ferencova, ktorá je pre mňa veľký talent. Apeloval som na dievčatá, aby si dávali pozor hlavne na tieto hráčky, keď sa preruší ich spolupráca, tak sa odstaví celé družstvo, pretože hra je stavaná práve na nich. I keď sa párkrát dostali do šancí, tak sme bránili pozorne. Ak sa dostala k lopte Iglódyová, výborne sme ju zdvojili. Výborne zahrala opäť Bereščáková. Som spokojný s výsledkom, lebo súper bol ťažký. Čornaničová je po zranení, no ešte stále má menšie problémy, takisto aj Macejová i Jacenková. Dnes svoje odmakali, išli do plných, ale bolo vidno, že mali pauzu. Dve hráčky sme mali aj z prípravky.“

 

Partizán Bardejov – FC VSS Košice 4:0 (2:0)

Góly: 24. Macejová, 28. D. Bereščáková, 44. Čornaničová, 46. Jacenková

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: E. Bereščáková, Petrová, Macejová, Čornaničová, Hajduková, D. Bereščáková, Džundová, Kačmárová, Čobejová, Jacenková, Sviatkovská, Jeleňovská, Cuperová, Gombitová, Drutarovská

 

Pred týmto zápasom sa Bardejovčanky predstavili vo Vranove nad Topľou, vyhrali takisto o štyri góly, 5:1.  „Hrali sme v oklieštenej zostave, chýbali nám štyri dievčatá, ďalšie dve nehrali na svojich postoch. Prišli aj dievčatá z prípravky. Musím vyzdvihnúť výkon D. Bereščákovej, veľmi dobre zahrala Jeleňovská a  Sviatkovská. Vyhrali sme 5:1, no už v polčase sme strelili tri góly.  Inkasovaný gól padol asi desať minút po uplynutí riadneho hracieho času, dievčatá už boli nepozorné,“ uviedol P. Frický.

„S výsledkami sme spokojní, ale hlavne s predvedenou hrou, chceme, aby sa futbal divákom páčil. Dievčatá mali v poslednom čase náročný program.  Odohrali sme aj finálový turnaj Mini champions league v Nemšovej, kde sme zo šiestich družstiev skončili na štvrtom mieste. V skupine sme mali Slovan a Nitru, boli to solídni súperi. So Slovanom sme remizovali, s Nitrou sme prehrali o gól. V semifinále sme si sily zmerali s Humenným, vyhrávali sme 2:0, no prehrali sme 2:4. Záver sme nezvládli. V boji o bronz sme prehrávali 1:4, nakoniec sme vyrovnali na 4:4, no prehrali sme na penalty. O tretie miesto sme hrali s Martinom,“ dodal tréner žiačok, ktorý poznamenal, že Bardejov bol jediným tímom, ktorý na turnaji bol aj pred rokom. Úroveň dievčenského futbalu sa zvyšuje každým rokom a zápasy sa postupne vyrovnávajú.

(15:30, J. Mačejovský)

 

Restaurant Stadion a Pension

http://ahoj.tv/firmy/detail/restauracia_stadion.html

box.jpg

1105
Diskusia
Pridať komentár