Neuveriteľné veci sa dnes diali na zimnom štadióne, za niekoľko sekúnd Bardejov otočil a vyhral

8x
08. Október 2016

Renčok sa postaral o prvé víťazstvo


Reportáž zo zápasu

 

V štvrtom kole druhej hokejovej ligy privítal HK Bardejov celok MHK Ružomberok. Domáci naposledy prehrali v Budapešti, i keď po prvej tretine vyhrávali 3:0, napokon prehrali 3:7. Bardejovčania sa zlepšujú od zápasu k zápasu a stupňujúcu formu potvrdili aj v zápase s Ružomberkom.

Úvod stretnutia im ešte nevyšiel a v šiestej minúte prehrávali už 0:2. V dvanástej minúte si diváci zakričali gól, keď znižoval Leščišin. Necelé tri minúty pred záverom však Tarageľ dostal Ružomberok opäť do dvojgólového vedenia.

Prostredná časť hry gól nepriniesla, i keď príležitosti boli na oboch stranách. Bardejovčanov podržal gólman Mojdis.

V poslednej tretine hostia umne bránili až do času 54:36. Práve vtedy totiž Renčok znížil na 2:3 a na ľade sa začali diať veci. Po kontaktnom góle v čase 56:10 hostia faulovali a rozhodcovia nariadili samostatný nájazd. Ten s prehľadom premenil Renčok a vyrovnal na 3:3. Z domácej strany to však nebolo všetko, hostí gól zaskočil a domáci to využili. 66 sekúnd pred záverom po peknej akcii Renčok strelil víťazný gól a zaznamenal historické víťazstvo Bardejova. Zároveň si pripísal hetrik.

V druhej lige je Bardejov nováčikom, káder bol poskladaný pred začiatkom súťaže a práve toto domáce víťazstvo chlapcom dodá množstvo pozitívnej energie do ďalších majstrovských bojov.

 

HK Bardejov – MHK Ružomberok 4:3 (1:3, 0:0, 3:0)

Góly: 12. Leščišin, 55., 57. a 59. Renčok (druhý z trestného strieľania) – 4. Náthy, 6. Banáš, 18. Tarageľ

Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Mojdis – Pavličko, Všetečka, Fellegi, Česelka, Špirko – Leščišin, Duhan, Baranok, Šiba, Renčok – Tipul, Demjanovič, Lukaček, Staš, Luč – Cífra, Hladký, Gutek, Makara

 

hokej bj-ruz.JPG

Radosť Bardejovčanov po záverečnom hvizde 

 

Hlasy trénerov:

Zápas okomentovali aj obaja tréneri: „Vyhrať už sme chceli aj v Budapešti. Aj dnes sme chceli dať všetky sily, aby sme vyhrali. Myslím si, že sa to aj podarilo. Hokej je šport a šport sa hrá na góly. Prvú tretinu sme prehrali, druhú sme remizovali a v tretej sme to už otočili. Pomohol nám druhý gól, naštartoval chlapcov, nabrali sme viac síl a ten nájazd to bolo vyburcovanie toho, čo v nás je a chlapci to ukázali v závere. Chlapci ukázali túžbu, že sa nechcú vzdať a že do poslednej sekundy budú bojovať. Pociťovali sme, že chceme vyhrať a tie chybičky sú odstránené a už budeme podávať lepšie výkony ako doteraz,“ prezradil tréner Vladimír Ducár.

Tréner hostí Peter Matejka povedal: „Vzhľadom k tomu, že máme veľa chorých hráčov, prišli sme s cieľom uhrať dobrý výsledok. Dve tretiny sme sa držali, tretia nám nevyšla. K samostatnému nájazdu sa nebudem vyjadrovať, rozhodcovia sú na to, aby pískali. Páčilo sa mi na domácich, že bojovali až do konca. Mám pocit, že východná skupina bude vyrovnaná.“

(20:50, red)

RatH interier, s. r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/rath_interier_sro.html

12801456_590834417733270_6397544540851559563_n.jpg

1103
Diskusia
Pridať komentár