Basketbalistkám sa začína sezóna, v súťaži budú tri celky

3x
06. Október 2016

Basketbalistky v troch súťažiach

basket pred sezonou.jpg

Začínajú sa ligové súťaže

 

V týchto dňoch štartujú súťaže pod deravými košmi. V novej sezóne bude mať klub BKM Bardejov v súťažiach tri celky – juniorky, kadetky a mladšie žiačky.  Basketbalistky budú mať aj tento rok náročnú sezónu, vysporiadať sa budú musieť aj s úzkym kádrom.

„Prípravu sme začali v troch družstvách, ktoré sme aj prihlásili do súťaží. Juniorky aj kadetky zaznamenali odchod niektorých hráčok, čo nás mrzí, pretože ja hovorím, že nás neporážajú súperi, ale vlastné hráčky svojim odchodom. Toto je asi náš najväčší problém, pretože nie sme schopní to rýchlo nahradiť ďalšími hráčkami,“ prezradil prezident klubu Ladislav Mojdis.

Z junioriek káder opustila S. Šoltýsová, z kadetiek B. Čurná. „Tam nám už skôr odišiel Pagaštanová, Štefanovová a Jurčová z tých mladších. Je to škoda, lebo to boli dievčatá, ktoré boli vyššie, stabilné v postoji, čiže nám budú chýbať. Hlavne ako podkošové hráčky, ktorých je nedostatok,“ pokračoval L. Mojdis.

Juniorky a kadetky budú v novej sezóne pôsobiť v celoslovenských súťažiach s tým, že pri juniorkách v súťaži budú pôsobiť aj dve družstvá žien. V skupine východ, ktorá má osem družstiev, budú hrať aj ženy Prešova, body sa však do tabuľky počítať nebudú. V kategórii kadetky bude v súťaži takisto šestnásť družstiev, ktoré sú rozdelené takisto na skupinu západ-východ.

Juniorky v novej sezóne povedie L. Mojdis, kadetky bude mať na starosti P. Pekár a mladšie žiačky povedie S. Lindeman. V klube sa venujú aj prípravke, tú povedie Ľ. Dudinský.

Pred štartom súťaží odohrali basketbalistky BKM domáci medzinárodný turnaj – Cenu Jána Sidimáka.

(21:20, red, foto: J. Mačejovský)

 

Piváreň ČESKÁ HOSPODA

 http://ahoj.tv/firmy/detail/pivaren_ceska_hospoda.html

českáhospoda4.2016 (1).JPG

 Profil firmy

 

Ahoj plagát.jpg

Diskusia
Pridať komentár