Aj futbalové žiačky sa pripravujú na novú sezónu

9x
14. August 2014

O dievčenský futbal je veľký záujem, v lige budú hrať až dva tímy 

 dievčatá ahoj bar (4).JPG

Na novú futbalovú sezónu sa pripravujú nielen prvoligové ženy a juniorky Partizána Bardejov, ale aj žiačky, ktoré budú pôsobiť v prvej lige, v skupine Východ. Dievčatá sú ročník narodenia 1999 a mladšie.  V lige sú prihlásené sedem tímy a Bardejov bude mať v súťaži až dve družstvá – Partizán Bardejov „A“ a Partizán Bardejov „B“.

Prvé kolo odohrajú Bardejovčanky presne o mesiac (14.9.), áčko privíta Tatran Prešov a béčko pocestuje do Humenného.  

Tento týždeň odohrali dievčatá z B tímu prípravný zápas proti chlapcom. Zápas ukázal, na čom treba popracovať. Svoje zverenkyne predstavil tréner Peter Frický. "Väčšina týchto dievčat prišla z prípravky.  Minulý rok ligu nehrali, teraz dostanú šancu.  Pomôcť tímu by mali dievčatá, ktoré hrali ligu minulý rok.  V tomto čase sa už dostávame do finálnej fázy, v ktorej sa určí káder."

Dievčatá odohrali zápas s chlapcami U13. "Z našej strany bolo vidieť nedostatky, musíme na tom ešte popracovať. Baby sa hlavne nemôžu súpera báť, keď príde silnejší súper, v lige sa to môže stať, a ak sa budú báť, bude s tým problém,“ dodal P. Frický.  Doteraz v tíme žiačok mali tréningy s prípravkou, no nakoľko je potrebné prejsť k iným tréningom, hráčky boli rozdelené. V áčku budú hrať aj dievčatá, ktoré budú hrať za juniorky, čiže aj reprezentantky, ktorú sú momentálne v Číne na hrách mládeže. Za béčko nastúpia futbalistky, ktoré by v áčku príležitosť nedostali alebo by jej bolo málo.

Futbalistky pred začiatkom súťaže odohrajú ešte viacero prípravných zápasov, hlavne proti chlapcom. 

(20:20, j)

457
Diskusia
Pridať komentár