David Malán boxoval v Dubline na MS kadetov

30x
13. September 2016

V tréningovej práci i na súťažiach sa objavili mladí

14138822_10210582610145878_1333630162254867716_o.jpg

Kickboxeri sa predstavili v Dubline

 

Slovenský zväzu kickboxingu patrí do najsilnejšej svetovej federácie WAKO, kde nechýba Edymax Kick box klub Bardejov. Už niekoľko sezón mu patrí medailová miestenka  za hviezdnym Guard klubom Košice spolu s Panterom Prešov.

Zakladateľom a dlhoročným trénerom bardejovského klubu je Vladimír Dudinský, niekdajší vicemajster sveta federácie WAKO, ktorý za minulou sezónou sa obzrel takto: „V hodnotení sme skončili na treťom mieste z 23 klubov, čo je veľmi dobrý výsledok po štyroch ligových kolách. Možno by sme sa dostali aj pred Panter, bronzová pozícia na stupni víťazov je pre nás dobrou vizitkou. Po rokoch hľadania sme si našli priestory v suteréne pod budovou Okresného úradu, darí sa nám veľmi dobre, je tam čisto a útulne, trénovať môžeme podľa potreby. Podarilo sa nám získať niekoľko talentov z radov mládeže, no vrátili sa aj ostrieľaní boxeri.“

 V tréningovej práci i na súťažiach sa objavili mladí, ktorí už dali o sebe vedieť, Jozef Olejarčin má 15 rokov, vrátili sa aj tí starí boxéri, ktorí len v nedávnej minulosti patrili do prvej desiatky. V Prešove na 1. kole ligy sa presadila Martina Cingeľová, vo finále vyhrala nad našou najlepšou juniorkou Kažíkovou.  Prekvapil aj Kristián Kozák, v ringu sa mu darilo proti Dávidovi Dučárovi z Košíc, Sárah Olčáková, trojnásobná majsterka republiky, prehrala s pretekárkou z Poľska.

Keďže štart sa vydaril, je potrebné sa pripravovať na ďalšie súťaže. „V tomto roku by sme sa chceli presadiť aj s juniormi na domácich i zahraničných tatami, či v ringu. Od 28. augusta do 3.septembra na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Dubline (Írsko), medzi 15-člennou reprezentáciou SR nechýbal aj náš pretekár. Starší kadet David Milán ( nar. 4.10.2000) nastúpil v hmotnosti do 69 kg v súťaží LC ( light contakt) a KL (kick light),“ predostrel program V. Dudinský.

 

Slovensko na WAKO MSkj v Dubline

Piatok bol na WAKO MS kadetov a juniorov v írskom Dubline posledným zápasovým dňom pre slovenských reprezentantov.
Najprv Viktória Kažíková v lightcontacte junioriek do 50 kg nastúpila v semifinále proti vysokej Maďarke Lívii Murvai, ktorá sa presadzovala v zápase najmä kopmi. Nakoniec skončil zápas diskvalifikáciou našej Viktórie za nedovolený spôsob boja-tlačenie, takže nakoniec zostala Viktória zostala bronzová.

Hneď po nej nastúpila na tatami Stella Levická proti Talianke Giulia Baffelli, v ktorom talianska pretekárka predčila našu Stellu a vyhrala 3:0 na body, čo znamenalo bronz pre Slovensko.

Marek Karlík nastúpil k svojmu finále v kicklighte juniorov do 74 kg proti talianskemu pretekárovi Giacomo Licheri. Marek disciplinovane plnil taktické pokyny, presadzoval sa technicky a bodoval a zaknihoval víťazstvo 3:0 na body a stal sa Majstrom sveta. 
Do druhého slovenského finále na stúpila staršia kadetka, Réka Harajdová, v kicklighte do 46 kg proti Poľke Pauline Turulskej. Táto využívala svoju výškovú prevahu a dĺžku paží a nôh. Tento hendikep sa snažila Réka eliminovať ohromnou bojovnosťou a nasadením, čo spôsobovalo už jej súperke i kondičné problémy. Réke sa však nepodarilo stiahnuť bodový náskok poľskej pretekárky a tak po prehre 3:0 na body zostalo pre Slovensko striebro.

V ďalšom finále si dala Viktória Kažíková repete proti Maďarke Lívii Murvai, tentoraz v kicklighte. Tu sa už naša reprezentantka presadzoval najmä kopmi na stehná súperky a pomaly a disciplinovane bodovala so záverečným bodovým účtom 3:0 a získala titul Majsterky sveta.
Do posledného slovenského finále i zápasu na MS vôbec nastúpila Sarah Saloňová, 14 ročná staršia kadetka, v kicklighte do 60 kg proti reprezentantke Juhoafrickej republiky Carla De Wet. Vo vyrovnanom a emóciami vybičovanom zápase sa nakoniec obrovskou bojovnosťou presadila Sára a získal tretie slovenské zlato na týchto mládežníckych MS.

Všetkým slovenským medailistom, majstrom, vicemajstrom sveta i bronzovým medailistom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu Slovenského zväzu kickboxu a Slovenska na tomto vrcholnom podujatí.

Plánovaný výkonový cieľ ziskom 10 medailí v skladbe 3 - 1 - 6 bol splnený a je možné vyjadriť spokojnosť, najmä vzhľadom ku štruktúre tímu, množstvu nováčikov.... zároveň je to veľmi potešujúce, že nám vyrastá nová generácia reprezentantov, ktorí majú ešte 4-5 rokov v juniorke, a ako dúfame nahradia úspešnú generáciu juniorov z rokov minulých, ktorí sa presunú do seniorskej repre a budú sa pokúšať opäť vydobiť si miesto vo svetovej špičke.

(11:45, J. Ščerbík, red)

 

Predajňa s cukrárskymi potrebami a pomôckami

 http://ahoj.tv/firmy/detail/mucko_html

mucko logo-02.jpg

Diskusia
Pridať komentár