Bardejovské osy na medzinárodnom turnaji tretie

40x
12. September 2016

Skvelá reprezentácia Bardejova

Bardejovske osy 1.jpg

Na turnaji získali bronz

 

Dňa 2. až 4. septembra sa Hádzanársky tím dievčat HC Bardejov (Bardejovské osy) zúčastnil medzinárodného hádzanárskeho turnaja SARIUS CUP 2016 v Prešove. Naše dievčatá hrali v kategórii mladších žiačok a prvý krát aj v kategórii starších žiačok.

 
V kategórii starších žiačok Bardejov reprezentovali tieto dievčatá:
 
Henrieta Semanová, Kristína Kutna , Adriana Helmanovská, Radka Pasiová,Tamara Hersteková a Simona Velgosová. 
Zo zdravotných dôvodov nám chýbali Vanesa Hankovsá a Natália Zapachová. Preto museli pomôcť družstvu aj niektoré hráčky s mladších žiačok. Dievčatá odohrali veľa ťažkých zápasov, kde si siahli na dno svojich síl. Dievčatá napriek tomuto hedikepu dokázali, že hádzanú vedia hrať. Pre veľkú bojovnosť, odvahu, odhodlanosť a veľké srdce si dievčatá zaslúžia uznanie. 
 
Dievčatá veľmi pekne ďakujeme.
 
Ďalšou kategóriou, ktorá sa zúčastnila turnaja, bola kategória mladších žiačok.
Boli to tieto dievčatá Slávka Ratvajská, Miriam Lojdlová, Mariana Novotná, Saša Miziková, Dominika Knapová, Zuzana Kutna, Klaudia Šimičeková, Klaudia Jimenez Smith a Hanna Harbaľová. Zo zdravotných dôvodov nemohli turnaj absolvovať: Sofia Nováková a Sofia Varcholová.
 
Aj v kategórii mladších žiačok absolvovali dievčatá množstvo ťažkých a dramatických zápasov. Dievčatá potvrdili, že hádzanú majú radi, a vedia ju aj hrať. Už od prvého zápasu, ktorý dievčatá hrali s rumunskými rovesníčkami a ktorý aj nakoniec doviedli do víťazného konca bolo vidieť ich zlepšovanie. Svoje úspešné ťaženie dievčatá potvrdili aj v ďalších zápasoch.
Dievčatá sa taktiež nevyhli technickým chybám. Prišli aj dve veľmi tesné prehry, ale to dievčatá nezlomilo a ukázali veľké srdce, odhodlanie, bojovnosť a chuť po víťazstvách. Odmenou im bolo veľmi pekné tretie miesto. Len o kúsok im ušla strieborná pozícia. Veľmi nás potešilo, že za najlepšiu strelkyňu bola vyhlásená Slávka Ratvajská. Takže vystúpenie Bardejovských dievčat bolo úspešné a náučné. 
 
Milé Bardejovské osy, veľmi pekne Vám ďakujeme.
 
(21:05, R. Žemlička)
 
 
Súkromná základná umelecká škola
 
SZUS BJ adv16.jpg
1089
Diskusia
Pridať komentár