Hokejisti museli trénovať v Krynici, mesto rokovalo so SZĽH

6x
07. September 2016

Štartujú hokejové súťaže, Bardejovu pomohla Krynica

Mládež HC ahojbardejov (3).JPG

Mládežníci už zarezávajú na domácom ľade

 

Bardejovskí hokejisti sa dočkali a už týždeň (od 1.9.2016) využívajú ľadovú plochu na mestskom zimnom štadióne.  Mládežníci v príprave, keď ešte v Bardejove nebol ľad, cestovali do Krynice, kde im Poliaci vyšli v ústrety a dovolili im trénovať na ich štadióne. Situácia pri mládeži je stále neistá, no svitá na lepšie časy, základom je už otvorená ľadová plocha. Bardejov má v súťažiach až deväť kategórii. K celej situácii prispel aj Slovenský hokejový zväz, jeho zástupcovia sa ešte pred jarmokom stretli s primátorom mesta, Borisom Hanuščakom.

„Vykorčuľovali sme prvý septembrový deň, dva týždne sme chodili do Krynice, nakoľko sme už museli začať tréningový proces. V Krynici nám vyšli v ústrety časom i priestorom, chodilo nás tam približne tridsať. Bolo to finančne nákladné, takisto aj časovo náročné, ale zvládli sme to a sme radi, že 1.9. sme mohli konečne vykorčuľovať na domáci ľad so všetkými kategóriami. Pomaličky to rozbiehame, no to, čo sme po iné roky robili 6. – 7. Augusta, tak tento rok sa nám to posunulo o jeden mesiac. Aj v tréningovom procese sme v sklze o jeden mesiac. Je to vidno aj na deťoch,“ prezradil Tomáš Ivan, športový riaditeľ Mládež HC 46 Bardejov.

Súťaže sa rozbiehajú práve dnes, cez víkend už stihli odohrať prvý zápas kadeti, keď privítali Michalovce.  Času na prípravu bolo málo.

„Určite to narušilo naše plány, počítali sme s dlhším časom na prípravu. Celé sa nám to skrátilo, do prípravy boli zapojení všetci, urobili sme aj dvojdňový kemp, no z finančných dôvodov sme nemohli vycestovať tromi alebo štyrmi autobusmi do Poľska. Deti museli voziť rodičia. Pristúpili sme k tomu, že cestovali len staršie ročníky, od starších žiakov až po dorastencov. V príprave máme sklz, predsúťažné obdobie trvá 6 týždňov, my sme v druhom týždni. Sme radi, že nám Krynica vyšla v ústrety. Odohrali sme aj turnaj, zúčastnili sa ho najmenšie deti, roč. nar. 2005, v prvý deň bolo vidno, že na ľad vykorčuľovali po prvýkrát. Mali problém s pohybom a orientáciou. Druhý deň to už bolo lepšie, hokejové umenie nahrádzali bojovnosťou,“ uviedol tréner Patrik Sokoli.

 

Čítajte tiež

Ako ďalej s mládežníckym hokejom v Bardejove?

http://ahoj.tv/clanok/ako_dalej_s_mladeznickym_hokejom_v_bardejove.html 

 

Mladé hokejové nádeje trénujú od rána, hlavne v dopoludňajších hodinách. Poobede na tréning chodia najmenšie deti, ktoré doprevádzajú ich rodičia. Bardejovčania ďakujú Krynici, ktorá im umožnila absolvovať tréningy na ich ľade.

„V Krynici ľadová plocha začína 10.7., treba sa zamyslieť, aby sme začali predávať ľadovú plochu viac marketingovo. My nemáme problém mať tréningy doobeda. V Bardejove nemáme prvú ligu, kvôli ktorej sa robil ľad skôr. Do Bardejova zavítali predstavitelia SZĽH, aby aj mesto videlo, že to nerobíme na úrovni CVČ alebo nejakého záujmového krúžku, ale že sa to robí na úrovni. Som rád, že do toho vstúpil zväz, teraz je to pokojnejšie, chceme to kvalitou posunúť ešte viac vpred. Pokiaľ by sa nám to podarilo, mohli by sme do klubu získať tretieho trénera zo SZĽH,“ informoval T. Ivan a pokračoval: „Priestoru na zimnom štadióne je veľmi veľa, dá sa to krásne využiť, či už na výstavbu alebo rekonštrukciu telocvične a vytvorenie takého zázemia, aby tu deti trávili čo najviac času.“

Do konca roka to bude v klube po finančnej stránke veľmi ťažké, v rozpočte sa z Mládež HC 46 Bardejov nepočíta. Ostáva dúfať, že stretnutie zväzu a vedenia mesta prinesie čo najviac plodného ovocia. Veď v klube pôsobí viac ako 200 hokejistov.

Bardejovu by taktiež pomohla univerzitná súťaž, rozbehli sa rokovania, aby sa do ligy dostala aj prešovská univerzita. Práve v nej by šancu dostali chlapci, ktorí v Bardejove ukončia strednú školu a idú buď na univerzitu, alebo do práce. Univerzitná liga sa hrá medzinárodne, v Česku i na Slovensku.

(15:55, red)

 

Športcentrum Bardejov - Wellness

 http://ahoj.tv/firmy/detail/sportcentrum_bardejov_wellness.html

DSC_9313.jpeg

Diskusia
Pridať komentár