Na tenisových kurtoch prebehli turnaje mužov a žiačok

21x
27. August 2016

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 3/2016

Turnaja STZ v kategórii mladších žiačok sa zúčastnilo 10 dievčat

tenis žiačky (6).JPG

Súťažili aj žiačky

 

V areáli Športcentra na Kutuzovovej ulici sa tento mesiac uskutočnil amatérsky turnaj priateľov tenisu (kategória muži) a turnaj Slovenského tenisového zväzu (STZ) – mladšie žiačky, kategória D, ktorý zorganizoval tenisový klub WLP Bardejov.

Mužský turnaj štvorhier mal vynikajúci priebeh a o víťazovi rozhodlo až dramatické finále. 
Tenisové turnaje sa delia na dve skupiny – na tie, ktoré organizuje STZ a na tie, kde chodia neregistrovaní hráči.

„Kvalita takýchto amatérskych turnajov je na vysokej úrovni, čoho dôkazom bol aj finálový zápas. Na tieto turnaje chodia hráči, ktorí hrať vedia, ktorí milujú tenis a žijú s ním. Na začiatku sme mali trochu smolu, lebo jeden z dlhoročných hráčov zo západného Slovenska musel kvôli zdravotným záležitostiam odmietnuť účasť na turnaji, ale veríme tomu, že ho o pol roka znova privítame. Druhá smola bola tá, že hneď v jednom z prvých zápasov sa zranil ďalší hráč a tak namiesto dvanástich dvojíc muselo hrať jedenásť,“ prezradil jeden z organizátorov, Miroslav Hečko.

 

Dramatické finále

Turnaj sa hral v troch skupinách, po štyri dvojice. Najlepšie celky postúpili do pavúka o finále. Následne sa už hralo KO systémom. Finále bolo naozaj napínavé. „Bol to veľmi dramatický zápas, pretože dvojica Boďo – Pietrucha prehrávala 0:5, no dokázala otočiť a vyhrať 7:5. Na druhom mieste sa umiestnila dvojica z Prešova a tretie miesto obhájili domáci hráči. Aj súťaž o útechu vyhrali domáci,“ pokračoval Hečko.
Všetky zápasy sa hrali na jeden set, za stavu 6:6 nasledoval tajbrejk do sedem. Amatérskych turnajov organizuje TK WLP do roka niekoľko, tento bol výnimočný tým, že organizátorom sa okrem spoločnosti TK WLP s.r.o. stala aj reštaurácia Italia BIO. Zápasy sa hrali vo výbornom prostredí, na troch antukových ihriskách. Ďalší turnaj je na pláne 15.9., pôjde o tzv. mariánsky turnaj.

 

Súťažili aj mladšie žiačky

Turnaja STZ v kategórii mladších žiačok sa zúčastnilo 10 dievčat. Na celoslovenskom turnaji Bardejov reprezentovali hráčky z materského TK WLP – Sára Kandravá, Daniela Kotara, Natália Šibová a Rebeca Udičová. Z ŠK BLS to bola Bibiána Semanišinová. Medzi ďalšími účastníčkami boli hráčky z Košíc, Vysokých Tatier, Zlatých Moraviec či Popradu. „Zaujímavosťou tohto turnaja bolo, že sa ho zúčastnili aj hráčky, ktoré žijú v zahraničí a reprezentujú náš klub a u nás trénujú počas prázdnin. Domáce hráčky mali trochu smolu, očakávaná finalistka D. Kotara pre zdravotné problémy zápas skrečovala. Sárka Kandravá postúpila do semifinále, v ktorom podľahla víťazke turnaja,“ prezradil Marián Kandravý z TK WLP. Finálový zápas bol v réžii A. Šabikovej, ktorá od začiatku zápasu bola lepšou hráčkou. Druhé miesto získala J. Mullerová.

(15:45, red)

 

Uzávierka prihlášok je 2.9.2016

http://ahoj.tv/firmy/detail/badum_sro.html

DPH pozvánka.jpg

1079
Diskusia
Pridať komentár