Uskutočnil sa kvalitný tenisový turnaj

66x
12. August 2016

Vyrovnané finále

DSC_1479.JPG

Zápasy mali kvalitu


V areáli Športcentra sa uskutočnil amatérsky turnaj priateľov tenisu nielen z Bardejova, ale aj z Poľska a Španielska. Celý turnaj mal vynikajúci priebeh a o víťazovi rozhodlo až dramatické finálne.
Tenisové turnaje sa delia na dve skupiny – na tie, ktoré organizuje Slovenský tenisový zväz a na tie, kde chodia neregistrovaní hráči.


„Kvalita takýchto amatérskych turnajov je na vysokej úrovni, čoho dôkazom bol aj finálový zápas. Na tieto turnaje chodia hráči, ktorí hrať vedia, ktorí milujú tenis a žijú s ním. Na začiatku sme mali trochu smolu, lebo jeden z dlhoročných hráčov zo západného Slovenska musel kvôli zdravotným záležitostiam odmietnuť účasť na turnaji, ale veríme tomu, že ho o pol roka znova privítame. Druhá smola bola tá, že hneď v jednom z prvých zápasov sa zranil ďalší hráč a tak namiesto dvanástich dvojíc muselo hrať jedenásť,“ prezradil jeden z organizátorov, Miroslav Hečko.


Turnaj sa hral v troch skupinách, po štyri dvojice. Najlepšie celky postúpili do pavúka o finále. Následne sa už hralo KO systémom.
Finále bolo naozaj napínavé. „Bol to veľmi dramatický zápas, pretože dvojica Boďo – Pietrucha prehrávala 0:5, no dokázala otočiť a vyhrať 7:5. Na druhom mieste sa umiestnila dvojica z Prešova a tretie miesto obhájili domáci hráči. Aj súťaž o útechu vyhrali domáci,“ pokračoval Hečko.
Všetky zápasy sa hrali na jeden set, za stavu 6:6 nasledoval tajbrejk do sedem. Amatérskych turnajov organizuje TK WLP do roka niekoľko, tento bol výnimočný tým, lebo organizátormi sa okrem spoločnosti TK WLP s.r.o. stala aj reštaurácia Italia BIO. Zápasy sa hrali vo výbornom prostredí, na troch antukových ihriskách. Ďalší turnaj je na pláne 15.9., pôjde o tzv. mariánsky turnaj.

ITALIA BIO CUP 2016 – výsledky:

Hlavná súťaž:
1. miesto: Branislav Boďo a Janusz Pietrucha
2. miesto: Miloš Harajda a Tony Reguľa
3. miesto: Marián Kandravý a Vlado Potičný

Súťaž o útechu:
Na 1. mieste skončili Marek Kurimský a Miro Bučko


Tento týždeň v areáli prebiehajú mládežnícke turnaje organizované Slovenským tenisovým zväzom. Ide o kategórie dorastenci a mladší žiaci. Ide už o registrovaných hráčov. Na kurtoch sa predstavia chlapci i dievčatá. Turnaje sú bodované, ide v nich o veľa.

(17:55, red)

 

Športcentrum Bardejov - Wellness

http://ahoj.tv/firmy/detail/sportcentrum_bardejov_wellness.html

DSC_9159.jpeg

1066
Diskusia
Pridať komentár