Odštartovalo podujatie My sme Východ - Bardejov

6x
23. Júl 2016

Šariš zavítal do Bardejova

Reportáž

 

Pivovar Šariš aj tento rok zavítal do Bardejova. V sobotu sa Radničné námestie zaplnilo a na svoje si prišli nielen priaznivci piva, ale aj kvalitnej hudby.  Počasie sa vydarilo a do centra mesta zavítali tisíce ľudí. Na pódiu sa postupne vystriedali štyri hudobné zoskupenia – domáca formácia DIP, po nej to boli Heľenine oči, nasledovali Kandráčovci a večer skvelým koncertom uzavrela speváčka Katka Knechtová.

Organizátori pre návštevníkov pripravili mnoho zábavných atrakcií, k dispozícii bolo aj šesť  domácich výčapov. Pri kúpe piva dostali zákazníci pivné groše, ktoré následne mohli zameniť za vecné ceny.  Ocenení boli aj najlepší výčapníci, víťazi z každého mesta sa stretnú začiatkom septembra na finále v Košiciach.

Počas tohto leta organizátori pripravili sedem eventov My sme Východ, Bardejov bol v poradí druhý. Úvodný sa uskutočnil v Snine, ďalšie budú v Humennom, vo Vranove nad Topľou, v Spišskej Novej Vsi, vo Svidníku a v Michalovciach.  Bodkou bude Deň otvorených dverí v Pivovare Šariš, tretieho septembra.

Moderátorom bol Marián Čeky Čekovský, ktorý svojim humorom rozosmial nejedného fanúšika.

Ocenený bol aj kolektív a jednotlivec za zásluhy pri budovaní a šírení dobrého mena mesta, zlatú tehlu tento rok získali futbalistky zo Základnej školy Bartolomeja Krpelca a silový trojbojár Ján Velgos.

Heľenine oči zavítali do Bardejova tohto roku už po druhýkrát a aj tento raz si atmosféru chválili. „Hralo sa nám super.  V meste bola veľa ľudí, myslel som, že sa nezbehnú, napriek tomu, že svietilo slnko, prišli.  Osobne by som na slnko nešiel, lebo potom musím veľa konzumovať pivka.  Ale bolo super, plné námestie, čo si môžeme viac priať.  Ľudia boli zlatí,“ prezradil spevák Martin „Lynch“ Mihalčín.

Skvelá atmosféra na zaplnenom námestí kapelu potešila a Lynch nevylúčil, že sa do Bardejova ešte raz tohto roku vrátia. „Dúfam, že áno. Tak trikrát do roka je optimálne. Aby ľudia na nás nezabudli, aby sa prišli zabaviť. Nám sa v Bardejove hrá dobre, mám to tu rád, dokonca tu mám aj krstňa,  takže ak tu hráme, je to šanca navštíviť ho,“ pokračoval. A majú Heľenine oči pripravené nové songy? „Samozrejme, pracujeme na tom, dokonca chystáme aj nejaké nové projekty. Teraz sa venujeme koncertom, v auguste ich máme osemnásť.“

Bodku za celým programom dala Katarína Knechtová. Naposledy bola v Bardejove pred dvoma rokmi. „Veľmi sme sa tešili, že prišlo množstvo fanúšikov.  Bolo to super, pred dvoma rokmi keď sme tu hrali, bolo veľa ľudí, tento rok tu prišlo ešte viac ľudí a bolo to príjemnejšie,“ uviedla Katka. Momentálne koncertuje hlavne na východnom Slovensku.  „Som tu spokojná,“ prezradila s úsmevom.

„Východ je celkovo dobrý, ľudia sú tu uvoľnení, tešia sa, bavia sa. Mne sa tu doma hrá dobre. Sú miesta, napríklad aj Bardejov, ktoré navštevujem mimoriadne rada. Je to krásne mesto, veľmi dobre sa tu cítim, chodím tu aj mimo koncertov. Rada navštevujem kúpele, centrum mesta a mám tu aj obľúbenú reštauráciu – Cactus, kde chodím často,“ povedala a čitateľom portálu ahojbardejov.sk vyzradila, kde ju môžu v Bardejove stretnúť najbližšie. „Chystám sa tu v najbližšom čase a práve do tejto reštaurácie.“

 

Ondrej Kandráč našiel v Bardejove svojho nasledovníka

(17:30, red)

 

Gymnázium Leonarda Stöckela

http://ahoj.tv/firmy/detail/gymnazium_leonarda_stockela.html

Ahoj Bardejov_jún - kópia.jpg

1050
Diskusia
Pridať komentár