Nové detské ihrisko

62x
15. Júl 2016

Nové Átrium pre všetkých a parčíky na ZŠ Komenského ul. v Bardejove

nov ihrisko zs (1).JPG

Nové ihrisko

 

Niekedy sa môže stať, že sa aj tie nejnereálnejšie nápady stanú skutočnosťou. Treba len veľmi chcieť, vyvinúť obrovské množstvo úsilia, presvedčiť iných, aby sa k vám pridali a výsledok sa dostaví.

Tak sa to stalo aj v prípade  Átriového ihriska v Základnej škole na Komenského ul. v Bardejove. Najprv bol nápad, no neboli (tak ako to už v školstve chodí) peniaze.  Zareagovali sme však na rôzne výzvy. Z celkového počtu osem napísaných a  odovzdaných projektov počas školského roka boli úspešné  tri. Prvá nás podporila Komunitná nadácia Bardejov. Vďaka podpore Klubu darcov a spolupráci s partnerským OZ EKOnART sme získali prvé financie na začiatok. Bez nich by sme neboli pokračovali v zháňaní ďalších financií. Bola to vstupná investícia a motivácia. S podporou jedného z rodičov – zamestnanca ČSOB, sme boli úspešní  v projekte  Zamestnaneckého grantového programu ČSOB nadácie.

Vďaka tomu nám stojí  v átriu veľká hracia zostava s dvomi vežami, hojdačkou, šmýkačkou a preliezkami.  Pomocnú ruku nám podali aj Bardterm, sponzori a v neposlednom rade sa pridali aj žiaci našej školy a ich rodičia. Zapojili sa do zberu papiera, z ktorého celá suma sa použila na zakúpenie hojdačiek a cvičiacich strojov. Z vlastných zdrojov sme zakúpili ďalšie cvičiace zariadenia a zrealizovali bezpečnú dopadovú plochu – umelý trávnik.  Vďaka podpore nadácií a  dobrej spolupráci vedenia školy, učiteľov, zamestnancov,  žiakov,  s prispením  rodičov a partnerských spoločenských organizácií máme postavené nové Átrium pre všetkých! Do skúšobnej prevádzky  sme ho dali ( pre radosť našim žiakom, učiteľom aj rodičom) už koncom júna. Slávnostné otvorenie plánujeme uskutočniť na začiatku nového školského roka.

Veríme, že naozaj bude slúžiť všetkým.  Deťom na oddych a relaxáciu počas prestávok, školskému klubu na športovo-rekreačnú činnosť, nášmu  školskému športovému klubu JAK na tréningy. Altánok v átriu je vhodný na netradičné vyučovacie hodiny na čerstvom vzduchu. Triedne kolektívy žiakov, či rodičov si tu môžu zorganizovať spoločné aktivity. 

Nadácia Filantropia podporila našu dobrovoľnícku činnosť a vďaka  spoločným brigádam učiteľov, žiakov, vychovávateliek ŠKD, zamestnancov školy, členom nášho občianskeho združenia a členkám Únie žien Slovenska sme skrášlili vstupný areál a park pred školou. Vysadili sme v ňom vyše 220  okrasných rastlín. Okolie školy skrásnelo. Átriové ihrisko prinesie spojenie športu, zábavy, oddychu  a prispeje k vytváraniu lepšej - priateľskej  klímy medzi  žiakmi, učiteľmi, rodičmi, priateľmi našej školy, k skvalitneniu  a estetike školského prostredia. To všetko vďaka  podpore spomínaných nadácií , úsiliu  a vzájomnej spolupráci dobrých ľudí.

(15:35, M. Peláková)

 

 

ARCHEUS reality Bardejov, s.r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/archeus_reality_bardejov.html

arche 157.jpg

PREVÁDZKOVÝ PRIESTOR, BARDEJOV, KOMENSKÉHO

8500 eur

1043
Diskusia
Pridať komentár