Pozemok na Ťačevskej ulici oplotili

6x
11. Júl 2016

Obyvatelia benzínku nechcú

Reportáž z protestu

 

Dnes (pondelok, 11.7.2016) bol na pozemku pri DSS ProALIA na Ťačevskej ulici posadený plot. Obyvatelia sa obávajú, že im rovno pod oknami vyrastie nová benzínka. 

Výstavba sa plánuje na rozlohe takmer 3000 metrov štvorcových, majiteľom štyroch parciel je Mikhail Vovchov z Vladivostoku. Potom, čo sa obyvatelia dozvedeli o plánovanej výstavbe, spísali petíciu. Za niekoľko dní sa do nej zapojilo viac ako 1200 ľudí.  

Občania v danej veci konajú spoločne, pravidelne sa stretávajú a hľadajú riešenia, ako postupovať ďalej.  Tvrdia, že v Bardejove chýbajú mladí ľudia a ak sa budú v meste robiť takéto výstavby, domov sa nevrátia.

Na pozemku stoja futbalové bránky a basketbalový kôš. Deti sa na ňom hrávajú , aj keď ide o súkromný pozemok. Bapos sa však oň stará a pravidelne ho kosí. Vedľa ihriska sa nachádza Domov sociálnych služieb ProALIA, v ktorom sú umiestení pacienti s mentálnym i fyzickým postihnutím. 

Mesto Bardejov uvádza, že všetky zákony boli dodržané a  materiály boli vyvesené na nástenke.  Benzínka je v územnom pláne od roku 2007 a doteraz k tomu neboli žiadne pripomienky.  Ľudia sa však o daných plánoch dozvedeli až keď sa vyznačil priestor, kde sa má stavať.

(14:00, red, foto: A. Stachová)

 

 

ARCHEUS reality Bardejov, s.r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/archeus_reality_bardejov.html

Archeus reklama noviny.jpg

1041
Diskusia
Pridať komentár