Poľsko spoznáva mesto Bardejov

8x
04. Júl 2016

Bardejov na výstave v Poľsku

Reportáž z výstavy v Dabrowej Górniczi pred 2 mesiacmi

 

Od začiatku tohto roka prebieha v susednom Poľsku rozsiahla výstava, na ktorej je prezentované mesto Bardejov, zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO. 

Mestská rozpočtová organizácia Kultúrne a turistické centrum Bardejov prevádzkuje Poľsko-slovenský dom už ôsmy rok. Počas tohto obdobia nadviazala spoluprácu v rámci organizovania podujatí a výstav doma aj v zahraničí s desiatkami organizácií a s množstvom umelcov. Skúsenosti  a kontakty z tejto spolupráce sa snaží využívať  na propagáciu Bardejova.

Putovná výstava bude trvať až do roku 2018 a počas každého roka navštívi viacero poľských miest. 


Dňa 1.7.2016 sa uskutočnila vernisáž výstavy na krásnom zámku Debno obklopeného vodnou priekopou, ktorého história siaha do 15.storočia.

Pred vernisážou sme si mali možnosť prezrieť nádherný interiér a vystavené exponáty.
Na vernisáži mesto Bardejov zastupoval riaditeľ Šarišského múzea František Guttek a riaditeľ Poľsko-slovenského domu Marcel Tribus. Prítomný bol tiež riaditeľ múzea v Tarnowe, vicekonzul SR v Poľsku a ďalší významní hostia.

Na výstave je prezentované mesto Bardejov, Radničné námestie, historické budovy, bašty, kostoly i rôzne umelecké skvosty, ktoré sa nachádzajú v Bazilike sv. Egídia. Nechýbajú ani Bardejovské Kúpele.

(14:40, F. Hažlinský, red)

 

 

Novinkou vo vyučovaní je bilingválne vyučovanie

http://ahoj.tv/firmy/detail/gymnazium_leonarda_stockela.html

Ahoj Bardejov_jún - kópia.jpg

1034
Diskusia
Pridať komentár