Šťastných 13 rokov hospicu

12x
03. Júl 2016

Hospic ponúka mnohé aktivity

Po piatich rokoch.JPG

Hospic sa nachádza v Bardejovskej Novej Vsi

 

Prvého júla tohto roku vstúpil prvý slovenský hospic, hospic Matky Terezy, už do svojej 14. požehnanej  a úspešnej sezóny.  Zdalo by sa, že tento významný deň nebol v činnosti hospicu ničím výnimočným, prebehol tak ako iné pracovné dni, teda v plnom nasadení svojho skvelého personálu. Neznamená to však, že si ho v úcte nepripomenuli, akurát slávnosť sa konala vo viacerých etapách.

Ďalší rok existencie, ktorý hospic zavŕšil, začal v podstate v jeho úvode  III. plesom priateľov hospicu. Potom nasledovala Spomienková slávnosť za zomrelých v hospici počas minulého roka. Ďalším podujatím, ktorého cieľom bol výlet na Spiš, si zamestnanci s deťmi upevňovali svoje vzájomné vzťahy po stránke duchovnej  i spoločenskej, keď navštívili kláštor Palotínov so Svätou bránou v Smižanoch, zoologickú záhradu v Spišskej Novej Vsi  a iné zaujímavosti. Úspešná bola aj desiata Medzinárodná vedecká a odborná hospicová konferencia, ktorá si svojou úrovňou stále udržuje vysoký štandard a je veľmi vyhľadávanou.

V ďalšom období pripravuje hospic  spoločne so svojim občianskym združením (OZ/HMT) Benefičnú slávnosť v Bazilike sv. Egídia na počesť kanonizácie svojej patrónky Matky Terezy (9.septembra/17:00). Táto bude pozostávať so slávnostnej sv. omše a kultúrno-spoločenského programu, na ktorom vystúpia miestne spevácke zbory a populárna Anna Servická. Prítomní budú obdarovaní pamätným obrázkom Matky Terezy.

Medzi ďalšími podujatiami, ktoré mieni vedenie hospicu v spolupráci s OZ/HMT zorganizovať, by mala byť ďakovná duchovno-kultúrna slávnosť v Bardejovskej Novej Vsi pre dobrovoľníkov, sponzorov a dobrodincov v rámci Svetového dňa hospicov v októbri, ako aj tradičné a obľúbené Ekumenické uvítanie Betlehemského svetla na Radničnom námestí priamo na poludnie  štedrého vianočného dňa.

Z uvedeného vidno, že hospic, napriek tomu, že je mimoriadne využitý svojimi pracovnými záležitosťami ponúka aj mnohé iné súce a žiaduce aktivity, ktoré naznačujú jeho opodstatnenosť a užitočnosť nielen v našom regióne.

Pri tejto príležitosti poprajme jeho osadenstvu i tým, ktorí sú nápomocní pri realizovaní jeho požehnaných činnosti mnoho zdravia, i dobrého ako aj ďalších úspechov viditeľných pri vykonávaní tak náročnej práce i zviditeľňovaní nášho skvelého mesta doma i v zahraničí.

(14:30, J. Krajči)

 

BERsiCOMP.sk

 http://ahoj.tv/firmy/detail/ber_si_comp.html

Bersicomp.jpg

AB top.jpg

Diskusia
Pridať komentár