Oficiálne stretnutie zástupcov extraligových klubov, nebude chýbať ani Bardejov

5x
26. Máj 2016

Črtá sa nový systém súťaží

futsal_bj__po_ahojbardejovsk_(12).jpg

S celou iniciatívou prišli Bardejovčania

 

Prednedávnom sme vás informovali o odstúpení futsalistov Partizána Bardejov z baráže o postup do extraligy. Niekoľko týždňov po odstúpení Bardejova a následne aj Spartaka Trnava sa veci dali do pohybu a strhla sa aj mala lavína. „Kluby v extralige sú znechutené z celého fungovania a aj na náš podnet sa zmobilizovali. Pred týždňom sa stretli zástupcovia väčšiny extraligových klubov a jednohlasne sa zhodli na tom, že futsal na Slovensku nesmeruje správne,“ prezradil Norbert Sališ z Partizána Bardejov.

 Už zajtra (piatok, 27.5.2016) je na programe oficiálne stretnutie zástupcov extraligových klubov, zväzu, reprezentačných trénerov a zástupcov niektorých druholigových klubov (vrátane Bardejova).

„Hlavnou témou je vytvorenie Únie extraligových klubov, ktorá bude po novom riadiť ligu, za spoluúčasti futbalového zväzu. Zväz tak stratil túto právomoc. Ďalším bodom je prípadne rozšírenie ligy na dvanásť až štrnásť účastníkov s jednoznačným cieľom zatraktívniť ligu. Tiež bude prediskutovaný systém ligy, pri 14 účastníkoch by sa liga mohla obísť bez play-off.

Tento zásadný krok sme nakopli práve my spolu s Trnavou, reálne kontúry mu však dala pätica extraligových klubov – Slov-matic Bratislava, Nitra, Nové Zámky, Levice a Ftvs Bratislava. Aj to je skvelým signálom, že niektoré mužstvá zo západu už nemajú problém vycestovať, pretože vedia, že zápasy so silnými mužstvami  z východu im dajú viac ako s pozbieranými klubmi z mestskej ligy. Tu sa automaticky otvárajú dvere mladým talentom z východu, ktorí vždy tvorili kostru reprezentácie a futsal môže napredovať iba takto,“ pokračoval N. Sališ a dodal:

„Keď hrá Slovmatic s iným bratislavským mužstvom, príde maximálne 50 divákov, zatiaľ čo v Prešove je na Slov-matic pravidelne vypredané. Toto je jediná cesta, ktorou futsal môže napredovať. Dať šancu tým, ktorí si to zaslúžia, nie robiť to tak, ako to vyhovuje dvom – trom ľuďom.“

(19:45, red)

hrhore.jpg

Diskusia
Pridať komentár