Bardejov nielenže nepostúpil do extraligy, ale zrejme nebude hrať ani prvú ligu

25x
14. Máj 2016

Už o niekoľko dní.jpg

 

 

Bardejov bez prvej ligy

12822992_10201171141275979_760144297_o.jpg

Fanúšikom bude prvá liga chýbať

 

Po tom, čo sa z baráže o postup do extraligy odhásili futsalisti Partizána Bardejov, nepríjemné správy prišli aj zo zimného štadióna. Bardejovskí hokejisti nielenže nepostúpili do najvyššej slovenskej súťaže, ale v novom ročníku budú zrejme absentovať aj v prvej lige. Pritom na Hornom Šariši sa druhá najvyššia celoslovenská liga hrá od roku 2007. Po neúspešnej baráži zavládlo v meste sklamanie. 

Sklamaný bol aj prezident klubu HC 46 Bardejov Ladislav Kovalský. 

Všetko sme pripravili k postupu. Nepodarilo sa využiť veľkú príležitosť, no je to len šport, ale pre nás veľké sklamanie. Súperi mali viac skúsených hráčov, no my sme neboli slabším tímom.“ O príprave budúcej sezóny si sadol za jeden stôl s predstaviteľmi mesta, hovorili o hokejovej budúcnosti: „Zimný štadión máme v prenájme od mesta, teraz zabezpečujeme bežné údržbárske práce, aby bol pripravený na ďalšiu sezónu. Družstvá všetkých vekových kategórií od prípravky až po juniorku sú prihlásené do súťaží. A mužstvo, po tej frustrácii, sa nedá riešiť tak rýchlo. V priebehu mesiaca budeme v rámci občianskeho združenia hodnotiť situáciu. Mnohí nám vytýkajú, že sa nevenujeme mládeži, že máme veľa cudzích hráčov. Možno je práve čas začať budovať A mužstvo na domácich hokejistoch, ktorí vyrastajú v športových hokejových triedach i klube,“ prezradil pre portál hokej.sk.

Vzťahy medzi klubom a mestom sú podľa prezidenta korektné, čo prispieva k rozvoju hokeja v samotnom klube. Vedenie HC 46 tvorí okrem prezidenta Ladislava Kovalského aj viceprezident Ján Tirpák a generálny manažér Andrej Gmitter. 

Vedenie klubu tak mužov do prvej ligy neprihlásilo. V Bardejove sa však naďalej chcú venovať mládeži, kde vidia základy pre budúce družstvo mužov. Aký to však bude mať dopad priamo na klub i na mesto, ukáže až budúcnosť. 

(10:15, red, hokej.sk)

 

Sledujte tiež


 

Vyhrajte lístky na koncert Richarda Müllera

http://ahoj.tv/kalendar/detail/1039/ 

muulerr.png

Diskusia
Pridať komentár