Vo futsale sa dejú veľké veci, Bardejov sa odhlásil zo súťaže! Čo bude ďalej?

5x
07. Máj 2016

Futsalisti Partizána Bardejov sa odhlásili z baráže

futsal_bj__po_ahojbardejovsk_(12).jpg

Takto sa Bardejovčania tešili z víťazstva v lige

 

Pred sezónou si futsalisti  Partizána Bardejov dali za cieľ vyhrať ligu a pokúsiť sa cez baráž postúpiť do Extraligy. Stabilizovaný káder aj finančné zázemie boli dobrým predpokladom k úspechu, ktorý sa po dobre odvedenej práci celého klubu aj podarilo dosiahnuť. Po viac ako dvojmesačnom čakaní sa mal Bardejov predstaviť v baráži v Púchove na neutrálnej pôde, no všetko je nakoniec inak.

O tom, čo sa vlastne udialo v spojení s barážou, ale aj o pomeroch v lige sa viac dozvieme od zástupcu klubu. Norbert Sališ odpovedal na otázky portálu ahojbardejov.sk

 

Odhlásenie prišlo oficiálne bez udania dôvodu, ten však asi máte, že?

Samozrejme, dôvodov bolo viac. Určite sme do baráže ísť chceli, ale po viacerých rozhovoroch a diskusiách sme sa rozhodli nenastúpiť. Nebolo to rozhodnutie jedného človeka, ako si niektorí mylne myslia, bolo to jednotné rozhodnutie celého vedenia. A tých dôvodov bolo viac. Prvým bolo 2-mesačné nezmyselné čakanie na Bratislavský región, ktorý nakoniec nasadil až 7. mužstvo zo svojej ligy, s čím nesúhlasili ani ďalší dvaja účastníci. Môj názor je, že si vedenie ligy iba umelo dosadilo akékoľvek bratislavské mužstvo, aby sa ostatní účastníci veľa nenacestovali. Tieto pseudokluby neradi cestujú na "ďaleký východ", naopak jediný zástupca východu – FK Prešov, musí cestovať vyše 400 km pravidelne. Dôkazom je mužstvo Gurmáni Bratislava, ktorí prišli do Prešova  piati, len aby nezaplatili pokutu, ktorá je vyššia ako náklady na jedno osobné auto.

Ďalším dôvodom je náš nesúhlas s vedením ligy, ktoré spoplatňuje všetko, čo sa dá. Tohto roku sme platili štartovné do ligy, potom do slovenského pohára (čo napríklad FK Prešov pochopiteľne odmietli), teraz  máme zaplatiť jednu baráž, potom prípadne ďalšiu. Do baráže započítajme stravu, cestovné a ubytovanie a keď nakoniec nepostúpime, tak zistíme, že sme minuli 10 tisíc eur, vyhrali sme ligu, vyhrali sme jednu baráž a aj tak sme nepostúpili ? A v lige ostane bratislavské mužstvo, ktoré sa z Gurmánov napríklad premenuje na Wild Boys, a električková bratislavská liga pokračuje.

Čerešničkou na torte bola ironická odpoveď predsedu zväzu, že logicky si máme doplatiť aj usporiadateľskú a zdravotnícku službu v Púchove, s odôvodnením, že kto je organizátor turnaja? No ja sa pýtam, na čo nám je zväz, keď všetko si máme organizovať sami, oni len vezmú za všetko štartovné a prídu si dať nejaký ten rumík (aj ten samozrejme zadarmo).

 

Neobávate sa, že tieto rozhodnutia môžu mať pre klub neblahé následky?

Určite nie, horšie to už byť nemôže. Prinajhoršom v Bardejove budeme hrať len mestskú ligu a turnaje organizované klubmi, nie zväzom. Východoslovenský zväz za 6 rokov neurobil nič, prečo by nás mal vôbec zaujímať a mali by sme ho rešpektovať? Ani raz sme nemali nejakú konferenciu alebo stretnutie zástupcov klubov. Chceli sme hrať mládežnícku ligu, tiež máme mužstvo starých pánov, zväz nám sľuboval rôzne turnaje a ligy pre tieto mužstvá. Nakoniec nám povedali, že to máme zorganizovať a oni to zastrešia...prosím? Vy urobte a my zlizneme pochvalu? A samozrejme nám nezabudnite doniesť od každého štartovné! V prípade baráže sa už len ukázalo, aký sú tam všetci neschopní a leniví a myslia si, že všetky ich ovce už sú naučené počúvať na slovo. A tak nechali zábezpeku zaplatiť deň pred štartom baráže.

 

Sledujte tiež

http://ahoj.tv/clanok/chlapci_to_dokazali_bardejov_sa_stal_vitazom_ligy.html 

 

Čo nasledovalo potom?

My sme sa odhlásili, čo nikto nečakal a nabúrali sme im ich dopredu pripravený scenár. Pridal sa aj Spartak Trnava-futsal, pretože arogancia zväzu iba pokračovala a Trnavčania zo sebou takisto nenechajú zametať.

 

Ako to prebieha v Trnave? Aký je ich postoj?

Trnava sa k tomu postavila rovnako radikálne ako my. Ihneď deklarovali, že zo seba hlúpe ovce robiť nenechajú. Spartak ma obrovskú fanúšikovskú základňu, čo je skvelé, pretože šport sa robí pre fanúšikov. To by mali na zväze pochopiť. Trnava má teda silnú podporu, veď práve oni mali na zápase takmer 2-tisíc divákov. Na facebooku sa hneď strhli debaty, do ktorých sa pridali aj niektorí slovenskí futsaloví reprezentanti a vôbec nešetrili zväz. Ostra kritika sa vzniesla aj na p. Dobšoviča, predsedu SF. So Spartakovcami sme v kontakte, pridali sa aj ďalšie nespokojné kluby, či už extraligové alebo z druhých líg.

 

Takéto veci sa udiali prvý krát?

Kdeže, toto sa dialo hneď od prvého ročníka nášho pôsobenia. Vtedy sme vyhrali ligu, ale do baráže išiel Prešov. Dôvod? Na túto otázku hľadám odpoveď už 6 rokov. Aj v ďalších sezónach sa diali podobné veci, napríklad raz sme hrali semifinále ligy doma so Sabinovom a nám bolo zakázané postaviť hráčov z extraligy (dvojitý štart) a za Sabinov nastúpila celá štvorka z Prešova a tak sme ostali na hanbu po prehre 9:1. Kde bol zväz vtedy? Prečo sa nás vtedy nikto nepýtal, prečo nejdeme do baráže, keď sme vyhrali ligu?

 

Aké je podľa Vás riešenie?

Podľa mňa jediné, čo pomôže, sú personálne zmeny. Na východe ovláda celý futsal jeden človek. Je síce futsalový odborník, ale chce to robiť sám, čo je chyba. Prečo to chce robiť sám, na to nech si každý odpovie sám, ale ako som už spomínal, za 6 rokov sa tu nič nezmenilo. Mužstva postupne končia, každý, kto okúsi ligu a pochopí, o čo ide, buď hľadá nejakú inú ligu, ako predminulú sezónu Poprad, alebo úplne skončia, ako Sabinov. Takže na východe by bolo dobre usporiadať stretnutie zástupcov klubov a vytvoriť nejaké seriózne vedenie ligy. Pán Andor pokojne ostať môže, ale len ako jeden z členov. Celkovo je nutná reorganizácia.

 

Ako teda vidíte budúcnosť Bardejovského futsalu?

Futsal je celosvetovo veľmi populárny šport, rýchlo sa rozvíja a napreduje. Preto šport ako taký nezanikne ani v Bardejove, otázkou iba ostáva, či sa bude u nás hrať aj na ligovej úrovni alebo sa zaradíme medzi veľké množstvo takzvaných "turnajových" mužstiev, čo by však bola veľká škoda. Každopádne verím v pozitívnu zmenu.

(19:55, red)

 

Česká hospoda

http://ahoj.tv/firmy/detail/pivaren_ceska_hospoda.html 

českáhospoda4.2016 (5).JPG

 

 

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

Už čoskoro AHOJ.jpg

Diskusia
Pridať komentár