VIDEO | Žiaci zo ZŠ Komenského diskutovali s europoslancom

907x
22. Máj 2024
Žiaci zo ZŠ Komenského diskutovali s europoslancom
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Ivan Štefanec navštívil Základnú školu na Komenského ulici v Bardejove. So študentmi diskutoval o práci europoslanca aj o tom, ako funguje Európska únia a jej inštitúcie.
 
„Naša základná škola má záujem o zvyšovanie povedomia EÚ medzi našimi mladými euroobčanmi a keďže tento rok je výnimočný, pretože máme 20. výročie vstupu SR do EÚ, tak kolegyne z Občianskej náuky vymysleli projekty, kde sme zvyšovali povedomie, hovorili sme o EÚ, a tak nám napadlo osloviť našich europoslancov, ktorí nás zastupujú,“ uviedla Jarmila Dzambová, digitálna koordinátorka na ZŠ Komenského 23 v Bardejove.
 
 So študentmi diskutoval o práci europoslanca aj o tom, ako funguje Európska únia a jej inštitúcie (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Je to naša únia, tak by sme si mali o ňu starať a som rád, že aj pedagógovia aj deti majú záujem o informácie z prvej ruky, z európskej pôdy. Rád im poskytnem tieto informácie a vždy sa teším na takéto stretnutia a s chuťou odpovedám na ich otázky. Myslím si, že je treba vytvárať väčší priestor pre vzdelávanie na európske témy na školách,“ vyjadril sa Ivan Štefanec, poslanec Európskeho parlamentu, politik a manažér.
 
„Najprv sme v marci navštívili Strasbourg, v apríli Brusel a pán europoslanec Štefanec prijal naše pozvanie a prišiel medzi ôsmakov a deviatakov. Keďže už nás je veľa, veľmi početná skupina sa do Bruselu ani Strasbourgu nedostane, tak sa prišiel osobne stretnúť s našimi budúcimi eurovoličmi,“ povedala J. Dzambová.
 
  Prišiel sa osobne stretnúť s budúcimi eurovoličmi (Zdroj. AHOJ TV)
 
„Máme najnižšiu účasť v eurovoľbách aj preto, lebo máme málo vzdelávania na európske témy na školách. Je to o to dôležitejšie, pretože EÚ je živý projekt, ktorý sa stále rozvíja. Je iná ako keď sme pred 20. rokmi do nej vstupovali a bude iná aj do budúcna pretože my ju formujeme, tá európska spolupráca pokračuje a dôležité je, aby pokračovala v prospech ľudí, aby sme sa dohodli na tom, čo nás spája v prospech našich občanov,“ doplnil na záver poslanec Európskeho parlamentu.
(15:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár