Uplynulý víkend patril mladým aj starším bardejovským rybárom

1431x
22. Máj 2024
Dvojdňové zápolenie bardejovských rybárov na vodnej nádrži Dubinné
V sobotu 18. mája 2024 si najmladší adepti rybárskeho športu zmerali sily v súťaži „Zlatý blyskáč“. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 

Máj je lásky čas. Ale o svojej najväčšej láske by mohli rozprávať všetci rybári.

Rybári Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) v Bardejove a s nimi priatelia rybárstva, ktorým učaroval jedinečný rybársky šport a v neposlednom rade i krása prírody v okolí vodnej nádrže, sa stretli na tradičnom dvojdňovom rybárskom zápolení.

Po štvormesačnom pôste konečne mohli rituálne odomknúť vodnú hladinu a neopakovateľným spôsobom požiadať vodníka o zhovievavosť a ryby o celoročnú náklonnosť.
 
 Rovnako ako mladí rybári prežívali rybárske zápolenie prítomní rodičia, priatelia i celé rodiny. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)

V sobotu 18. mája 2024 si najmladší adepti rybárskeho športu zmerali sily v súťaži „Zlatý blyskáč“, kde si mohli overiť svoje doterajšie teoretické vedomosti v praktickom love rýb na udicu. Spôsob lovu si zvolil každý súťažiaci sám. Vášeň, nádej, viera, voda a ryby vytvárali jedinečnú atmosféru. Všetko bolo vzrušujúce.
 

Rovnako ako mladí rybári prežívali rybárske zápolenie prítomní rodičia, priatelia i celé rodiny. Súťaže sa zúčastnilo 16 mladých rybárov. Spolu ulovili 18 ks kapra 5 ks ostatných rýb. Víťazom sa stal Filip Balog. Na druhom mieste skončila Ema Guligová a na treťom mieste Matej Balog. Najlepší rybári boli ocenení pohárom a vecnou cenou.
 
Podujatie malo bohatú divácku kulisu. Určite sa o ňu pričinili aj rybári so svojimi vynikajúcimi pečenými pstruhmi, ktoré tak majstrovsky dokážu pripraviť iba rybári. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)

Sobota už tradične patrila aj pretekom v love rýb na plávanú O putovný pohár predsedu MO SRZ v Bardejove. Lov na plávanú je rybárskou disciplínou, pri ktorej sa loví pomocou plaváku. Je to jedna najstarších a z najkrajších rybárskych disciplín, ale treba povedať, že je to aj materiálne veľmi nákladná rybárska disciplína a samotný lov je pravým rybárskym umením.

Tejto súťaže sa zúčastnilo 16 rybárov. Spoločne ulovili 148 kg rýb. Zvíťazil Július Forgáč, ml. Na druhom mieste sa umiestnil Jozef Virgala. Tretie miesto si vybojoval Erik Gmitter.
 
 Rybárom prialo počasie a podujatie malo bohatú divácku kulisu. (Zdroj: FB mesto Bardejov)

V nedeľu 19. mája 2024 sa uskutočnila tradičná rybárska súťaž „O štít mesta Bardejova“. Zúčastnilo sa jej 51 rybárov. Súťažiaci spoločne ulovili 29 ks kapra 30 ks iných rýb.

Víťazstvo si vybojoval Július Forgáč st. Druhú priečku obsadil Jozef Virgala. Na treťom mieste sa umiestnil Stanislav Hnát. Celé podujatie sa nieslo v znamení chyť a pusť. Ulovené ryby boli vrátené naspäť do vody.
 
Dvojdňové rybárske podujatie prinieslo pre rybárov i priateľov rybárskeho športu veľa vzrušujúcich zážitkov. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 

Rybárom prialo počasie. Podujatie malo bohatú divácku kulisu. Určite sa o ňu pričinili aj rybári so svojimi vynikajúcimi pečenými pstruhmi, ktoré tak majstrovsky dokážu pripraviť iba rybári.

Dvojdňové rybárske podujatie prinieslo pre rybárov i priateľov rybárskeho športu veľa vzrušujúcich zážitkov. Poďakovanie za túto úspešnú rybársku akciu patrí celému výboru MO SRZ v Bardejove a jeho komisiám.

No už samotný pobyt v májovej prírode a v krásnom prostredí vodnej nádrže v Dubinnom bol pre všetkých zúčastnených zárukou zdravo a príjemne prežitých chvíľ, ktoré hoja rany na duši i na tele.
(14:30, red., autor: Ján Nagajda)
Diskusia
Pridať komentár