IPC+FVT TOUR: Efektívne riešenia pre energetickú efektivitu v Prešove

1136x
10. Máj 2024
IPC+FVT TOUR: Efektívne riešenia pre energetickú efektivitu v Prešove
 Cieľom stretnutia bolo hľadať možnosti ako zvýšiť energetickú efektívnosť v hospodárstve (Zdroj: Inovačné partnerské centrum)
 
Inovačné partnerské centrum (IPC) v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom, Katedrou procesnej techniky FVT TUKE a Americkou obchodnou komorou (AmCham Slovakia), úspešne zorganizovalo podujatie IPC+FVT TOUR. 
 
Podujatie sa uskutočnilo v utorok 7. mája 2024 a zahŕňalo prehliadku pracoviska Katedry procesnej techniky a diskusiu o praktickej aplikácii vybraných technológií. Zamerané bolo na fotovoltiku, geotermálnu energiu a inteligentné fasády, pričom účastníci prediskutovali aj možnosti využitia aktuálneho výskumu pre konkrétne riešenia firiem na energetickom trhu.
 
 Stretnutie bolo zamerané na fotovoltiku, geotermálnu energiu a inteligentné fasády (Zdroj: Inovačné partnerské centrum)
 
Cieľom stretnutia bolo hľadať možnosti ako zvýšiť energetickú efektívnosť v hospodárstve a prispieť k tvorbe lokálnej inovačnej komunity v oblasti energetiky. 
 
"Stretnutie inovátorov z rôznych oblastí nám umožnilo kombinovať teoretické poznatky s praktickými aplikáciami, vďaka čomu by sme v blízkej budúcnosti mali dokázať posúvať hranice v oblasti energetických inovácií v Prešovskom kraji," povedal riaditeľ IPC Jozef Šimko.
 
 Podujatie taktiež zdôraznilo význam spolupráce medzi akademickým prostredím a priemyslom (Zdroj: Inovačné partnerské centrum)
 
Podujatie taktiež zdôraznilo význam spolupráce medzi akademickým prostredím a priemyslom, či predstavilo sériu potenciálnych riešení a úspor pre biznis partnerov. Diskusia otvorila dvere k novým príležitostiam v sociálnych a behaviorálnych inováciách zameraných na energetickú efektívnosť.
 
Inovačné partnerské centrum a jeho partneri ďakujú všetkým účastníkom za prínos k tvorbe inovačného ekosystému v Prešovskom kraji a tešia sa na ďalšie podujatia, ktoré majú za cieľ prispievať k rozvoju regionálnych kapacít v oblasti energetiky.
(9:20, TS)
Diskusia
Pridať komentár