VIDEO | Súkromná stredná odborná škola služieb v Bardejove oslávila 40 rokov svojej existencie

983x
09. Máj 2024
  40 rokov Súkromnej strednej odbornej školy služieb 
Pozrite si našu videoreportáž
 
„Ja som veľmi vďačná, že toto dokážu urobiť študenti našich škôl, takže ma veľmi prekvapili, som im vďačná a som vďačná pedagógom školy, že toto dokážu zmanažovať a samozrejme, mám z toho dobrý pocit a som hrdá na túto školu,“ povedala Iveta Chmelová, predsedníčka predstavenstva zriaďovateľa – Coop produkt Slovensko.
 
„Ja som na túto školu prišiel v 86. roku ako 18-ročný a dá sa povedať, že až do dnešného dňa je môj život spojený s touto školou. Je to ako môj druhý domov,“ uviedol Ľubomír Čekan, riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy v Bardejove.
 
 
„Kultúrny program z môjho pohľadu sa veľmi vydaril a na začiatku by som veľmi pekne poďakoval kolegom a žiakom, ktorí intenzívne na tom pracovali a ďakujem, že sme mali taký pekný zážitok,“ prezradil riaditeľ školy.
 
„Školy, ktorých sme zriaďovateľom je škola v Poprade aj v Bardejove. Plnili funkciu, že nám  vychovávali odborníkov pre prax do našich výrobných družstiev. Samozrejme, neskôr sa táto funkcia zmenila, pretože už ten trh práce ponúka iné možnosti, takže dnes nám obe tieto školy zastrešujú výchovu mladej generácie vo svojich regiónoch. Samozrejme, táto funkcia je nenahraditeľná a my sme na nich veľmi hrdí, že to robia, pretože to robia dobre a so všetkých síl ich podporujeme,“ informovala I. Chmelová.
 
 Kultúrny program (Zdroj: FB AHOJ TV)
 
„Som rád, že som mohol byť súčasťou budovania tých 40-tich rokov a verím, že som aj ja nejakou mierou prispel k tomu, aby tá škola bola tam, kde je, aj keď boli časy, ktoré neboli vždy príjemné. Školu založilo výrobné družstevníctvo a boli len tri také školy – Bardejov, Poprad a Nové Zámky,“ vyjadril sa Ľ. Čekan.
 
„Snažíme sa tým, že sa zapájajú do duálneho vzdelávanie a prepájame ho s praxou. Samozrejme, s podnikateľským prostredím, ktorý sa nachádza v regióne,“ uvádza Chmelová.
 
„Škola prešla reštrukturalizáciou – menili sa odbory, ale to, čo ostalo gro a som na to aj hrdý, že stále v tom názve školy sú služby, a že naozaj všetky odbory, ktoré za 40 rokov na škole boli sa venujú službám. Verím, že škola bude mať významné postavenie v okrese Bardejov a v Prešovskom kraji a jednoducho, že žiaci budú veľmi radi k nám prichádzať a možno ešte radšej budú, keď budú odchádzať, ale myslím v tom takom dobrom zmysle, že budú spokojní, a že im dáme to, čo si od našej školy predstavujú, dodal riaditeľ školy."
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár