Košice sa aj tento rok zapájajú do kampane Do práce na bicykli

1367x
09. Máj 2024
 Do práce na bicykli
 Košice sa zapojili do kampane Do práce na bicykli (Zdroj: Košice - Mesto Košice)
 
Metropola východu sa aj tento rok zapojí do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. Jej cieľom je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v mestách a motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí prichádzajú do práce na bicykli - napr. vytvorenie priestorov na bezpečné uloženie bicykla či prezliekanie.
 
Záujemcovia môžu svoj tím zaregistrovať do 7. júna na stránke https://app.dopracenabicykli.eu/register/team Do kampane sa môžu zapojiť dvoj až štvorčlenné tímy zamestnancov firiem, inštitúcií či organizácií, ktoré budú počas júna dochádzať do zamestnania na bicykli, pešo alebo mestskou hromadnou dopravou.
 
Všetky tímy súťažia o zaujímavé ceny a podporujú formy dopravy, ktoré prinášajú zlepšenie fyzickej kondície a sú prínosom pre životné prostredie. Minulý rok sa v Košiciach do kampane zapojilo 506 účastníkov a 152 tímov. Vlani zaznamenali Košice 6 592 jázd na bicykli a 48 614,52 km. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke kampane: https://www.dopracenabicykli.eu/ #dopracenabicykli
(9:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár