VIDEO | Žiaci zo ZŠ Wolkerova si otestovali vedomosti z anglického jazyka

1018x
06. Máj 2024
Medzinárodná vedomostná súťaž v anglickom jazyku
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Základná škola Wolkerova v Bardejove zorganizovala po jedenásty krát Medzinárodnú vedomostnú súťaž v anglickom jazyku Englishstar.
 
Hlavnou úlohou je popularizovať a šíriť používanie anglického jazyka ako vyučovacieho predmetu a zároveň motivovať žiakov k úspešnému absolvovaniu písomných testov zábavnou formou.
 
„Je to testík, kde vlastne zistia aké majú medzery, čo zvládajú veľmi dobre a pokiaľ ho napíšu slabo, tak každé dieťa si musí urobiť sebareflexiu – mám tam medzery, nedostatky, takže sa to musím doučiť, aby som bol lepší na budúci rok,“ povedala Dagmar Filipová, riaditeľka školy.
 
Popasovať sa museli s rôznymi zadaniami, ktoré boli gramatického charakteru (Zdroj: AHOJ TV) 
 
Súťaž dáva žiakom možnosť porovnávať svoje znalosti s ostatnými študentmi, predviesť svoje schopnosti, získať za ne uznanie a tiež učiteľom, poskytovať využiteľné materiály na zatraktívnenie a skvalitnenie výučby anglického jazyka.
 
„Súťaž môže prebiehať v skutočnosti od prvého ročníka. Na našej škole sme zaviedli takú tradíciu, že súťažíme od tretieho ročníka po deviaty ročník,“ vysvetlila Eva Škorupová, koordinátorka súťaže Englishstar.
 
 
„Z našej školy sa prihlásilo vyše 60 žiakov. Je to spoplatnené, žiaci si platia štartovné 6,50 eur, ale napriek tomu sa do tejto súťaže prihlásia, pretože si chcú otestovať svoje vedomosti z anglického jazyka,“ priblížila riaditeľka školy.
 
Popasovať sa museli s rôznymi zadaniami, ktoré boli gramatického charakteru. Niektoré úlohy boli zamerané aj na čítanie s porozumením.
 
 Súťaž Englishstar (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Ja veľmi pozitívne hodnotím čítania s porozumením. Naozaj vo všetkých ročníkoch sa vyskytujú tieto úlohy a vidíme, že naši žiaci s tým nemajú až taký veľký problém, ako sa všeobecne uvádza," uviedla Eva Š.
 
„Pripravuje to Lexikón z Košíc a oni si to potom vyhodnocujú. V závere školského roka každé dieťa, ktoré absolvovalo tento vedomostný testík, dostane diplom,“ prezradila riaditeľka školy.
 
„Každý rok získajú nejakú cenu. Mali sme už aj hlavné ceny, ktorými boli notebooky a verím, že tento rok určite vyhráme nejaký smartfón,“ dodala E. Škorupová.
(12:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár