VIDEO | Talentovaní speváci a hudobníci na Súkromnej základnej umeleckej škole pod Vinbargom

1273x
06. Máj 2024
SZUŠ Pod Vinbargom a jej šikovní hudobníci
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Na krásnom koncerte Súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom v Bardejove vystúpili talentovaní speváci a hudobníci, ktorí rodičom a príbuzným predviedli všetko to, čo sa počas školského roka naučili. Ukázali svoje schopnosti v hre na klavír, gitaru, saxofón, husle či akordeón.
 
„Toto bolo vystúpenie žiakov hudobného odboru našej školy. Vypočuli sme si taký prierez našej školy. Tento dnešný koncert bol venovaný jari, rodičom, aby si svoje deti vypočuli,“ uviedol Dušan Rohaľ, riaditeľ SZUŠ Pod Vinbargom 1 v Bardejove.
 
„Ja som hrala skladbu Kráska a zviera – je to Disney pesnička. Pre mňa je to naozaj také tematické, pretože ja milujem Disney a konkrétne Kráska a zviera. Ja som na tom vyrástla a je to pre mňa krásna pesnička. Som spokojná, nemala som ani trému, prekonala som ju a myslím, že som to veľmi dobre zahrala,“ povedala Laura Verčimáková, žiačka 5. ročníka hudobného odboru v hre na klavíri.
 
„Ja som hrala March, to bola moja obľúbená skladba od Johanna Sebastiana Bacha. Je to taká živá pesnička. Trošku som mala trému, ale potom už fajn,“  vyjadrila sa Ema Šibová, žiačka 5. ročníka hudobného odboru v hre na husliach.
 
 
 „Ja som hrala March, to bola moja obľúbená skladba od Johanna Sebastiana Bacha," povedala Ema Šibová. (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Ja som spievala Bílý den, trošku bola tréma, ale nakoniec som to zvládla,“ prezradila Júlia Klimeková, žiačka 5. ročníka hudobného odboru spev.
 
Bolo to výborné a sám som bol z toho prekvapený, že deti sa tej svojej úlohy tak zhostili,“ potešil sa riaditeľ.
 
Umelecká škola chystá aj veľký koncoročný program, ktorý sa uskutoční 7. mája v športovej hale Mier o 17tej hodine.
 
„Sa nám predstaví už naozaj veľký potenciál našej školy, tanečný odbor, hudobný odbor, ale už kolektívne telesá, ľudová hudba, dve hudobné skupiny,“ informoval D. Rohaľ.
 
 Školská kapela na súťaži Zemplín POP (Zdroj: AHOJ TV)
 
Žiaci sa prednedávnom zúčastnili aj celoslovenskej súťažnej prehliadky hudobných talentov Zemplín POP. V obrovskej konkurencii získali dve kapely 1-krát striebro a 1-krát zlato.
 
„Tejto súťaže sa zúčastnili naše dve mladšie telesá, ktoré učí kolega. Oni boli v pásme do 15 rokov B2 a získali tam strieborné pásmo aj individuálne ceny. Moja kapela sa zúčastnila tej najvyššej kategórie B3 do 20 rokov a tam baby získali zlato, čiže som na nich veľmi pyšný a myslím, že to bol skvelý výsledok,“ prezradil Branislav Herstek, učiteľ hudobného odboru a školskej kapely.
 
Herstek dodáva: „Myslím, že na to, že moje teleso sú iba štyri dievčatá, ktoré hrajú fakt úžasne, to bol veľký úspech v rámci celého okresu Bardejova. Som na nich veľmi pyšný. Určite budú vystupovať aj v tejto športovej hale na koncerte, ktorý bude veľký, tak určite tam budú mať nejaké dve čísla, takže ich tam môžete vidieť.“
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár