S. Soroka: Nie som bankomat, z ktorého sa vyťahujú peniaze

9760x
04. Máj 2024
Predseda o nelichotivom obraze futbalu
Stanislav Soroka. Foto: AHOJ.TV 
 
Aj keď do skončenia súťažného ročníka vo futbale zostáva ešte zopár zápasov, Partizán BŠK v 3. lige sa ocitol na chvoste tabuľky Východ s posledným Svidníkom.
 
Predseda predstavenstva Stanislav Soroka po ďalšom nevydarenom kľúčovom zápase o tzv. šesť bodov dal do pozorností najprv aktérov na trávniku.
 
Podľa Soroku sa muži nevedia herne presadiť, zlyhanie je jedno za druhým. „Je to veľmi jednoduché. Hráči prenášajú osobné emócie na ihrisko, je to pre mňa neakceptovateľné. Systematicky vstupujú do pozícií, ktoré nesúvisia s ich postavením. Nevenujú pozornosť tréningu aj hre a to je výsledok."
 
Vedenie klubu očakáva odmenu
 
V ostatnom období skúsený realizačný tím nezvládol zápasy tak vonku, ale najmä doma. Rozhoduje sa o zotrvaní v 3. lige, či zostupu do tej štvrtej. V príprave bolo minimum hráčov a vraj od decembra nedostali sľúbené finančné odmeny. Soroka preferuje vyšší princíp hráčov.
 
 
„Ak idete hrať futbal v drese Partizán Bardejov, robíte to tak najmä preto, lebo tento šport milujete. Je tu súťaživosť, chcete vyhrávať. Aj vedenie klubu očakáva istú formu odmeny. Splnenie cieľov predstavuje náklad. No keď neprichádza zisk, nemožno očakávať vyrovnaný výsledok.
 
Nerozumiem im a ťažko porozumieť správaniu niektorých hráčov. Sú omámení celebritným životom špičkových svetových športovcov. Asi preskočili dôležité obdobie v živote ich idolov. Možno niektorí sú iba mamonári, nie obyčajní športovci."
 
Bez mesta ťažko zvládnuteľné postavenie
 
Dobré výsledky v práci s mládežou sú viditeľné. Najmä u jednotlivcov v krátkom, niektoré v dlhšom časovom horizonte. No bez aktívneho zapojenia mesta to nezvládneme.
 
 
Podľa Soroku aj ostatné športy v Bardejove sú dlhodobo na okraji záujmu zo strany vedenia mesta. Napredovanie klubu i osobné ambície vidí takto.
 
„Progres by mal byť výsledkom spoločného snaženia. Nie som presvedčený o mentálnom vnímaní pozície, ktorí vybraní hráči A mužstva zastávajú. Neprofesionálnym správaním poškodzujú v prvom rade seba. Vytvárajú nelichotivý obraz o našom klube. Je tu aj zlý signál pre športujúcu mládež. Ja som klubu obetoval angažovanosť aj všestrannú podporu vo forme finančných prostriedkov a voľný čas.
 
Mám pocit, že v tomto zväzku dochádza k nerovnováhe. Moja pozícia je doslova vnímaná ako „bankomat", z ktorého sa iba vyťahujú peniaze. Namiesto dobrého slova a podpory sa mi dostávajú vulgarizmy. Novinkou je vyhrážanie v prítomností členov mojej rodiny."
(15:11, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár