VIDEO | Fričovce sa môžu pochváliť novou škôlkou

999x
29. Apríl 2024
 Vo Fričovciach otvorili novú materskú školu
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Exteriér a interiér budovy posvätil miestny kňaz. Po úvodnej svätej omši bol pre hostí pripravený pestrý program.
 
Dôvodom výstavby novej škôlky bolo niekoľko faktorov, ako napríklad veľká vlhkosť a nevyhovujúce elektrické inštalácie v starej škôlke. Samotný proces výstavby trval približne dva roky, avšak samotná realizácia predmetnej žiadosti trvala šesť rokov.
 
„Stavba bola financovaná prostredníctvom prostriedkov Európskej únie – operačný program Ľudské zdroje, ministerstvo vnútra ako riadiaci orgán. Kapacita je 48 detí, má dve triedy a dve spálne a podobne celé zariadenie pre dve triedy,“ priblížil Ján Mikula, starosta obce Fričovce.
 
 Samotný proces výstavby trval približne dva roky (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Na tento deň sme sa veľmi tešili, bolo to pre nás také zadosťučinenie, keďže na túto materskú školu sme veľmi dlho čakali a sme prenesmierne šťastní, že sa to konečne podarilo,“ povedala Zuzana Šechná, riaditeľka škôlky.
 
„Záujem nás príjemne prekvapil a očakávame, že aj zo strany marginalizovaných rómskych komunít, keďže tento projekt je prostredníctvom operačného programu Ľudské zdroje, je potrebné zabezpečiť kapacitu aj pre rómske deti v počte minimálne deväť a taktiež je veľký dopyt aj zo strany väčšinového obyvateľstva,“ vyjadril sa starosta obce.
 
„Do tejto materskej školy je zápis je od 1. mája do 31. mája a rozhodnutie budeme vydávať v júni. Dúfame, že kapacitu naplníme,“ dodala na záver riaditeľka škôlky.
(13:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár