GALÉRIA | Podtatranské múzeum zreštaurovalo vzácne biblie

940x
25. Apríl 2024
Podtatranské múzeum v Poprade zreštaurovalo ďalšie vzácne historické dokumenty
 Vďaka príspevku z Fondu na podporu umenia a spolufinancovaniu Prešovského samosprávneho kraja tentoraz Podtatranské múzeum v Poprade obnovilo a zachránilo dve Lutherove Biblie zo začiatku 18. storočia. (Zdroj: FB PSK)
 
Podtatranské múzeum v Poprade obnovilo a zachránilo dve Lutherove Biblie zo začiatku 18. storočia.  
 
Vďaka príspevku z Fondu na podporu umenia a spolufinancovaniu Prešovského samosprávneho kraja tentoraz Podtatranské múzeum v Poprade obnovilo a zachránilo dve Lutherove Biblie zo začiatku 18. storočia. Masívne diela, ktoré sú okrem rozsahu pozoruhodné aj svojou vnútornou a vonkajšou výzdobou.
 
POZRITE SI AKO VYZERÁ ZREŠTAUROVANÁ LUTHEROVA BIBLIA 
 
Výraznú historickú i umeleckú hodnotu majú práve vďaka veľkému množstvu rytín a bohato zdobenej knižnej väzbe. Tá pozostáva z drevených dosiek potiahnutých kožou s ornamentálnou slepotlačou a mosadznými puklicami a sponami.
 
 Vo svojom zbierkovom fonde má Podtatranské múzeum takýchto najstarších a najvzácnejších tlačí 60. (Zdroj: FB PSK)
 
Knižnica popradského múzea sa už od roku 2010 pravidelne uchádza o podporu v rámci projektov zameraných na reštaurovanie historických knižničných dokumentov a v tejto aktivite je veľmi úspešné. Vo svojom zbierkovom fonde má takýchto najstarších a najvzácnejších tlačí 60.
(13:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár