Osobnosti Košického samosprávneho kraja 2023 získali ocenenie

1131x
24. Apríl 2024
Osobnosti Košického samosprávneho kraja 2023
 Odovzdanie ceny Adriane Kmotríkovej (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Známi z obrazoviek či rádií, ale aj tí, ktorých pracoviskom je operačná sála, bežecká trať, laboratórium, študovňa, vodné turbíny, tmavá komora a statív fotoaparátu aj kamery či symbolická reč.
 
Profesie, v ktorých pôsobia osobnosti kraja sú rôznorodé. Košický kraj, Slovensko aj svet je vďaka nim krajší, lepší a zdravší.
 
Cena Košického samosprávneho kraja
 
Cenu Košického samosprávneho kraja dostali Ján Ďurovčík - choreograf, tanečník a režisér, Karol Petróczi - huslista, koncertný majster, Sidónia Tobiášová - speváčka a herečka, Kolektív právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Jozef Tomko – kardinál, In memoriam.
 
 Profesie, v ktorých pôsobia osobnosti kraja sú rôznorodé (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Cena predsedu Košického samosprávneho kraja
 
Cenu predsedu Košického samosprávneho kraja získali Andrej Ferenčík – chirurg, Pavol Jarčuška – infektológ, Eva Kissová – maratónkyňa, členka Diamantového klubu, Bratia Oprendekovci – výrobcovia priemyselných limonád, Martina Zeleňáková – odborníčka na vodohospodárstvo.
 
Čestná cena predsedu Košického samosprávneho kraja
 
Čestnú cenu predsedu Košického samosprávneho kraja odovzdali filmárovi Dominikovi Barimu, hudobnej skupine Noc a deň, moderátorke Adriane Kmotríkovej. Cenu si prevzali aj Košice IT Valley, z. p. o., Maják n.o. – pomáha ľuďom s hlucho – slepotou a Tomáš Slovinský - astrofotograf.
 
 Košický kraj, Slovensko aj svet je vďaka nim krajší, lepší a zdravší (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Historická osobnosť regiónu a čestný občan Košického samosprávneho kraja
 
Historickou osobnosťou regiónu je Ján Kňazovický, ktorý sa zaslúžil o 1. transfúziu krvi v SR a čestným občanom Košického samosprávneho kraja je štátnik, politik, fotograf a spisovateľ Rudolf Schuster.
(12:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár