Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov vypukne už tento týždeň

949x
22. Apríl 2024
Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov odštartuje po desiatykrát
 
 
 Benefičný beh na námestí (Zdroj: Komunitná nadácia Bardejov)
 
Už v sobotu 27. apríla 2024 odštartuje Komunitná nadácia Bardejov Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov po desiatykrát. Tzv. nultý ročník sa uskutočnil v roku 2015.
 
Každý, kto chce podporiť jeden zo štyroch projektov zatraktívňujúcich život v Bardejove, resp. v jeho okrese sa ho môže zúčastniť a svojím 15 eurovým štartovným podporiť jeho realizáciu. Za každého bežca pridá komunitná nadácia ďalších 10 eur. Organizátori pripravili podobnú trasu, ako v ostatných ročníkoch okolo historického centra Bardejova s dvoma dĺžkami: 2 km (Hobby beh) a 6 km (Hlavný beh).
 
Na mieste štartu a cieľa bude atmosféru podujatia umocňovať hudobná produkcia z „dielne“ hudobníka Jaroslava Janeka. Staňte sa aj vy spolutvorcami A(tra)ktívneho Bardejova, pozvite svojich priateľov a znásobte aj vy podporu zaujímavých projektov! Bežci, ktorí sa do 26. apríla zaregistrujú na stránke nadácie – www.knbj.sk si v piatok popoludní, 26. apríla v kancelárii KNBJ, resp. nedeľu pred behom od 13:30 do 14:30 hod. na Radničnom námestí prevezmú štartovací balíček s obsahom: štartovné číslo, tričko s logom podujatia, nápoj, potravinový balíček, lístok do tomboly.
 
Radosť z behu 
 
Podporiť projekty môžu aj „nebežci“ zakúpením tombolového lístka v kancelárii KNBJ, resp. priamo na benefičnom behu. Prežívať radosť z behu bude umožnené aj rodičom s deťmi do 6 rokov na 50 metrovej trati priamo na námestí. Dobrovoľným finančným príspevkom podporiť toto zaujímavé podujatie budú takto môcť aj rodičia. Študentky – animátorky zo Súkromnej strednej odbornej školy budú ponúkať deťom aj maľovanie na tvár.
 
 
Generálnym partnerom podujatia je firma BARDFARM, s.r.o. a partnermi zabezpečujúcimi zaujímavú tombolu sú spoločnosť Hobby house Kobyly, Topa sport, Nábytok Trudon a ďalší partneri – Richelieu, PRIMA les, Berhet a POLBARD, LUCAS ART a TESCO. Mediálni partneri – Bardejovská televízna spoločnosť, Ahoj TV a Bardejovské novosti.
 
Harmonogram podujatia
 
O 13:30 začne registrácia bežcov pri historickej radnici, organizačné pokyny pre bežcov a rozcvička. O 14:00 je pripravený kultúrny program na Radničnom námestí – hudba v podaní hudobníka Jaroslava Janeka a o 15tej nastane štart behu na Radničnom námestí a paralelne s ním Rodinného behu na 50 m. Ukončenie behu a vyhodnotenie na pódiu bude o 16:00 a 16:30 bude žrebovanie výhercov tomboly, informácie o projektoch, za ktoré behali bežci a na podporu ktorých ide výťažok z tomboly.
 
Viac informácii o podujatí i štyroch projektoch - projekt č. 01 – modrej farby – LETO NA HRADE 2024; projekt č. 02 – červenej farby – FitCew ; projekt č. 03 – žltej farby - LÍŠČIA ŠPORTOVÁ ZÁHRADA (OZ PANTELIŠ); projekt č. 04 – zelenej farby – CILINDER – DIVADELNÁ DETEKTÍVKA (OZ Bardejovské divadlo), ktoré sa uchádzajú o vašu podporu týmito netradičnými spôsobmi nájdete na www.knbj.sk - vrátane online registrácie bežcov. Ich predkladateľmi sú: Združenie za záchranu Zborovského hradu, Mestský mládežnícky parlament, OZ PANTELIŠ a OZ Bardejovské divadlo.
(15:30, KNBJ) 
Diskusia
Pridať komentár