Bardejovskí poslanci budú znova schvaľovať novú riaditeľku mestskej televízie. Zasadala mestská rada

1558x
22. Apríl 2024
Záverečný účet mesta dopadol veľmi dobre. Bardejovský parlament zasadne vo štvrtok 25. apríla
 Stanovisko k financiám za minulý rok prezentoval na rade aj hlavný kontrolór Miloš Mikula. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
Minulý štvrtok 18. apríla rokovala v Bardejove Mestská rada. Okrem majetkových bodov programu rokovala hlavne o záverečnom účte a finančnom usporiadaní samosprávy za rok 2023. 
 
Stanovisko k  financiám za minulý rok prezentoval na rade aj hlavný kontrolór Miloš Mikula. „Napriek kritickej situácii, dopadol záverečný účet mesta a finančné usporiadanie veľmi dobre a s miernym prebytkom," informovala po rokovaní viceprimátorka Eva Hudáková. 
 
 
Členovia rady ďalej v súvislosti s realizáciou a financovaním schválených projektov, rokovali aj o prvej zmene tohtoročného rozpočtu, ako aj o návrhu na prijatie bankového úveru. Vyhodnocovala sa aj zimná údržba bardejovských ciest a chodníkov v uplynulej sezóne a technická príprava a organizácia tohtoročného Bardejovského jarmoku, ktorý sa bude konať od 22. do 25. augusta.
 
Mestské zastupiteľstvo bude v nadväznosti na mestskú radu rokovať už tento štvrtok 25. apríla o 9:00. Na programe má zatiaľ naplánovaných osem pracovných bodov.
 
Jedným z bodov rokovania štvrtkového mestského zastupiteľstva bude aj opätovné schvaľovanie Jarmily Mančákovej do funkcie riaditeľky a konateľky Bardejovskej televíznej spoločnosti. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
Okrem spomenutých bodov prerokovaných na mestskej rade, bude na programe zasadania napríklad aj žiadosť o nenávratný finančný príspevok na vodozádržné opatrenia na adaptáciu na zmenu klímy, či opätovné schvaľovanie Jarmily Mančákovej do funkcie konateľa Bardejovskej televíznej spoločnosti.
(10:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár