Partizáni opäť nedokázali bodovať

1989x
21. Apríl 2024
Domáca prehra s Oravským Veselým
Bardejovčania sú na predposlednom mieste tabuľky (foto: archív) 
 
V sobotu sa hral šesťbodový zápas tabuľkových susedov. Obom mužstvám sa v tomto ligovom ročníku nedarí a pohybujú sa na konci tabuľky. V 20. kole Partizán prehral v Starej Ľubovni, Oravské Veselé prekvapivo porazilo na domácom ihrisku Stropkov. Vďaka tomu postúpilo na 13. miesto a odsunulo Partizánov na priečku predposlednú. Domáci však mali o zápas menej.
 
TJ Tatran je farmou Liptovského Mikuláša. V posledných piatich kolách Partizáni získali 3, Oravské Veselé 6 bodov.
 
Aj napriek tomu, že domáci boli takmer celý zápas lepším mužstvom, body si nakoniec odvážajú hostia. Tréner Kica to pri skladaní zostavy nemá jednoduché. Vykartovaný Štefančin, zranený Berecký, Kuhajdík a Kukulský a ani u Elexu to ešte nie je na 90. minút. Po vyše 20 rokoch sa do bardejovskej bránky vrátil Matúš Putnocký. Chybu neurobil, ale aj tak na tento zápas nebude v dobrom spomínať.
 
 
Od úvodu mali Partizáni prevahu. Šance mali Makeľ, Hanuščák i ďalší hráči. Dostať loptu za chrbát gólmana TJ Tatran Feriančika sa však nedarilo. Až v 27. minúte Dávid Jimenez konečne rozvlnil sieť v bránke hostí. Partizáni aj naďalej pokračovali v dobrom výkone, no koncovka je jednou zo slabín mužstva.
 
V závere polčasu domáci vyrobili chybu. Velasques nedôsledne bránil prenikajúceho hráča a záchrannú brzdu zatiahol až v pokutovom území. Hvoľka nariadený pokutový kop bezpečne premenil a do šatní sa išlo s výsledkom 1:1.
 
V úvode druhej časti hry hostia, dirigovaný skúseným Janičom, prevzali iniciatívu. Hra sa postupne vyrovnávala a Partizáni sa snažili o to, aby body ostali doma. Výraznejšia šanca však nebola. Naopak hostia využili nedôsledné bránenie a po rohovom kope, v 81. minúte, Kmeť poslal loptu hlavou druhýkrát za chrbát Putnockého. Hráči TJ Tatran umne zdržiavali a zakopávali loptu, kde prišlo. Rozhodca Gorel im pri tom úspešne asistoval. Záverečný tlak už vyrovnanie nepriniesol a tak tri body putujú na Oravu. 
 
Partizán Bardejov – TJ Tatran Oravské Veselé 1:2 (1:1)
Góly: Jimenez – Hvoľka, Kmeť
rozhodovali Gorel, Cisko, Maliňák
ŽK: Darwin, Mbang, Hanuščák – Feriančík, Garaj, 250 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Putnocký – Hanuščák, Makeľ, Petrišák, Mbang, Zamborský (81. Kmec, 90. Šalata) D. Kuhajdík (86. Elexa), Velasquez, Jimenez (86. Marcinek), Darwin, Stachura (81. Hric)
(13:00, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár